hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süper Lig maçları DIGITURK'te devam

    Süper Lig maçları DIGITURKte devam
    expand

    Turkcell Süper Lig maçlarının canlı yayın hakkını 321 milyon dolar bedelle 2014 yılına kadar DIGITURK aldı.

    TFF'nin İstinye'deki merkezinde gerçekleştirilen oturumda, 214 milyon 300 bin dolar muhammen bedelle açılan A paketi için Türk Telekominikasyon A.Ş. 215 milyon dolar, DIGITURK 220 milyon dolar teklif verdi.

    İlk etapta ihaleye giren beş şirkette ikisinin teklif vermesinden sonra açık arttırmaya geçildi.

    Dört saate yaklaşan zorlu açık arttırma sonunda, halen yayıncı kuruluş olan DIGITURK 321 milyon dolarla ihaleyi kazandı.

    Dört yıl için Süper Lig'in canlı yayın haklarını alan DIGITURK'ün bu süre içinde ödeyeceği para, vergiler ve TFF'ye ödenecek pay da hesaba katıldığında 1.7 milyar dolar civarında.

    TFF 1. Lig maçlarının televizon, internet ve 3G mobil telefon şebekeleri üzerinden canlı yayın haklarını içeren B paketi ihalesi, 40 milyon 210 bin dolar teklif veren TRT'nin oldu.

    Turkcell Süper Lig ve TFF 1. Lig haber amaçlı görüntülerini 3G mobil telefon şebekeleri üzerinden yayınlama hakkınını içerem C paketini ise 13.5 milyon dolarlık teklifiyle Türk Telekominikasyon A.Ş kazandı.

    A, B ve C paketlerinin kapsamı

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014 futbol sezonları TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının devri için düzenlenen "Medya Hakları İhalesi"nde A, B ve C paketlerinin kapsamı şöyle:

    Paket A


    -Yayın Hakkı Sahibi, İhale dönemi süresince TFF Süper Lig müsabakalarından her hafta en az 4 (dört) adedini yurtiçine şifreli ve canlı olarak yayınlamak zorunda. Yayın Hakkı Sahibi'nin bu hakkı münhasırdır.

    -Yayın Hakkı Sahibi, bu hakkı kullanırken gerçekleştireceği görsel ve işitsel yayınlarını karasal vericiler, kablo, uydu, IPTV / Internet (Web) TV, 3G mobil telefon şebekeleri üzerinden yapabilir. Yayın Hakkı Sahibi bu hakkın kullanımı açısından herhangi bir coğrafi sınırlamaya tabi değil.

    -Yayın Hakkı Sahibi, İhale Dönemi süresince TFF Süper Lig'e ait "İsim Sponsorluk Hakkı"nı ve bu hak kapsamında bulunan sair hakları kendisi kullanabilir veya 3. şahıslara devredebilir.

    Paket B

    -Yayın Hakkı Sahibi, İhale dönemi süresince TFF 1. Lig müsabakalarından her hafta en az 3 (üç) adedini yurtiçine canlı, şifreli veya şifresiz olarak yayınlamak zorunda. Yayın Hakkı Sahibi'nin bu hakkı münhasırdır.

    -Yayın Hakkı Sahibi, bu hakkı kullanırken gerçekleştireceği görsel ve işitsel yayınlarını karasal vericiler, kablo, uydu, IPTV / Internet (Web) TV, 3G mobil telefon şebekeleri üzerinden yapabilir. Yayın Hakkı Sahibi bu hakkın kullanımı açısından herhangi bir coğrafi sınırlamaya tabi değildir.

    -Yayın Hakkı Sahibi, İhale dönemi süresince TFF 1. Lig'e ait "İsim Sponsorluk Hakkı"nı ve bu hak kapsamında bulunan sair hakları kendisi kullanabilir veya 3. şahıslara devredebilir.

    Paket C

    -Yayın Hakkı Sahibi, İhale Dönemi süresince tüm TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakalarının Haber Amaçlı Görüntülerini 3G mobil telefon şebekeleri üzerinden münhasıran yayınlayabilecek veya yayınlatabilecek.

    -Söz konusu Haber Amaçlı Görüntüler herhangi bir sayı sınırlamasına tabi olmaksızın ve canlı yayınlanan müsabakaların tamamlanmasının üzerinden 45 (kırkbeş) dakika geçtikten sonra yayınlanabilir.

    -Haber Amaçlı Görüntülerin mobil iletişim operatörleri dışındaki üçüncü kişilere devri mümkün değil.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow