hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yasama-yürütme-yargı buluştu

    Yasama-yürütme-yargı buluştu
    expand

    Dinleme tartışmaları, suikast girişimi iddiaları, Ergenekon soruşturması, sivil-asker gerilimi... Zorlu geçen senenin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanlarını yeni yıl yemeğinde buluşturdu.

    Yemekte, yasama, yürütme ve yargı ile ilgili temel konular ele alındı ve karşılıklı görüşler paylaşıldı ve öncelikle devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasının önemi üzerinde duruldu.

    Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, erk başkanlarıyla yemekli toplantıda bir araya geldiği anımsatıldı.

    Açıklamada, "Hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi amacıyla yapılacak yargı reformu ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi alınmıştır. Özellikle, yargı hizmetinin daha kaliteli ve etkin şekilde sunulmasını sağlayacak çalışmaların, ilgili bütün tarafların katılımı ile gerçekleştirilmesinin yararı üzerine mutabık kalınmıştır. Katılımcılar bu tür toplantıların faydası üzerinde durarak daha sık yapılması temennisini dile getirmişler ve Sayın Cumhurbaşkanımız bu öneri üzerine, bu toplantının yılda bir yerine iki kez yapılmasını kararlaştırmışlardır" denildi.

    Gül'ün ikamet ettiği Dışişleri Konutu'ndaki yemeğe TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, HSYK Başkanı sıfatıyla Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyalçın, Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Ahmet Alkış ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Tuğgeneral Tuğrul Arıbal'ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Genel Sekreter Yardımcısı Emin Kuz katıldı.

    Bakan Ergin yemeğe Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı sıfatıyla davet edildi.

    Cumhurbaşkanı Gül, 21 Ocak 2009'da da yeni yıl yemeği vermişti.

    Köşk
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow