hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erzurum eksi 34 ile Türkiye'nin en soğuk ili

    Erzurum eksi 34 ile Türkiyenin en soğuk ili
    expand

    Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan dondurucu soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Bölgede mevsimin en soğuk gecesi eksi 34 dereceyle Erzurum'da yaşandı.

    Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışının etkisini yitirmesinin ardından Sibirya üzerinden gelen soğuk hava akımının etkisi altına giren bölgede, hava sıcaklıklarında ani düşüş oldu.

    Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 34, Ardahan ve Ağrı'da 24, Kars'ta 19, Erzincan'da 15 ve Iğdır'da 9 derece olarak kaydedildi.

    Meteoroloji yetkilileri, bölgede mevsimin en düşük hava sıcaklığının 34 dereceyle Erzurum'da yaşandığını belirtti. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum'da eksi 16, Kars ve Ağrı'da eksi 14, Ardahan'da eksi 13, Erzincan'da eksi 5 ve Iğdır'da 1 derece olacağı tahmin ediliyor.

    Bu arada yetkililer, gündüz hava sıcaklıklarında yarın 10 derecelik bir artış olmasının beklendiğini ifade etti. Öte yandan, dondurucu soğuk hava bölgede hayatı olumsuz etkiliyor. Sabah saatlerinde birçok aracın yakıtı donarken, sürücüler araçlarını pürümüzle ısıtarak çalıştırabildi.

    Kaldırımların adeta buz pistine dönüştüğü bölge illerinde, yollarda da yoğun buzlanma nedeniyle araç trafiğinde zaman zaman aksamalar yaşanıyor.

    697 köy yolu ulaşıma kapalı

    Bölgede kar ve tipi nedeniyle de Erzurum'da 307, Tunceli'de 210, Muş'ta 80, Kars'ta 62 ve Ardahan 38 olmak üzere toplam 697 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdare Müdürlüklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

    Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerde durumu ağır olan hastaları da hastaneye yetiştiriyor.

    Erzurum'un Tekman ilçesinde yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı olan Karataş köyünde doğum sancısı çeken Saliha Akbaba da İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı ekiplerce karüstü araçla Tekman Devlet Hastanesine kaldırıldı.

    Öte yandan, bölgedeki Kağızman-Tuzluca ayrımı-Cumaçay, Sarıkamış-Karaurgan ayrımı-Gaziler ve Karayazı-Göksukara kara yollarında kar ve tipi yüzünden ulaşıma kapalı bulunuyor. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerinin kapalı yolların ulaşıma açılması için başlattığı çalışmalar devam ediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow