hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu limonların çekirdeği yok!

    Bu limonların çekirdeği yok
    expand

    Çekirdeksiz limon, deve tüyü renginde pamuk ya da mısır kokusu veren pirinç. Adları ise Ayhan, Tosunbey, Mirzabey ya da Tunca. Tarım Bakanlığı Araştırma Enstitüleri'nde geliştirilen tohumlarla üretilen ürünler Ankara'da sergilendi. Tarım Bakanı, tüketiciye, "Bunların hepsi sağlıklı, çocukluğunuzun domatesi, salatalığı, biberi de emin ellerde" mesajı verdi.

    Tarım Bakanı hem yedi, hem de yedirdi. İkram ettiği kamkat. Turunçgiller ailesinin mücevheri.

    Görüntüsü limona benzer, rengi portakala, kokusu bergamotu andırır, tadı ise baldan tatlıdır.

    Bu da limon, ama zahmetsiz olanından. Çekirdeği salatanın içine kaçtı derdi yok, çünkü çekirdeği yok.

    Tarım Bakanı Mehdi Eker, kendi bahçesinin ürünü gibi yedi ve yedirdi. Haksızda sayılmaz, çünkü bunların hepsi Tarım Bakanlığı'nın eseri.

    Tarım Bakanlığı'na bağlı araştırma enstitülerinde geliştirildiler. O yüzden Tarım Bakanı, "Ama bunlar sağlıklı mı ki?" sorusuna "İşte bu bilgi kirliliği, elbette hepsi sağlıklı" dedi.

    Deve tüyü renginde doğal görünümlü pamuk bir başka enstitünün işi. Şimdi sıra yeşil renkli olanında.

    Ürünlerin hepsi, yıllar süren çalışmaların sonunda ıslah edilen tohumların ürünleri. Üzerlerinde o kadar çok çalışılmış ki, sonunda onlara üzerinde çalışanların isimleri verilmiş.

    Bakanlık yetkilileri, Onur'un narı Yılmaz'ın portakalı, Mirzabey'in çeltiği diyor. Hepsi üzerlerinde çalışanların adlarını, soyadalarını ya da çocuklarının adlarını taşıyor.

    Tarım Bakanı Mehdi Eker, çocukluğunun domatesini, biberini arayan tüketiciye de seslendi, "çocukluğunuzun tadları kaybolmadı emin ellerde" dedi.

    Tarım Bakanı bunu söyledi çünkü çok yakında dünyanın üçüncü büyük tohum gen bankasını Ankara'da  açmaya hazırlanıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow