hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da ilk kez yamaç paraşütü yapıldı

    Diyarbakırda ilk kez yamaç paraşütü yapıldı
    expand

    Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde ilk kez yamaç paraşütü gerçekleştirildi.

    Diyarbakır'dan gelen çeşitli meslek dallarında çalışan 3 kişi, gönül verdikleri yamaç paraşütü sporunu ilk kez ilçede gerçekleştirdi.

    Sporcular yaklaşık 180 metre yükseklikteki dik bir tepeden Dicle Barajı göl vadisine başarılı iniş yaptı.

    Paraşütçülerden Ahmet Karadaşlı ilçenin yamaç paraşütü için çok uygun olduğunu belirterek, "Özellikle eğimin dik ve yüksek olması, manzaranın da güzelliği nedeniyle sporcuların buraya rağbet göstereceklerini sanıyorum. Ancak yetkililerin ilgisiyle sporun burada yaygınlaşacağına inanıyorum" dedi.

    Karadaşlı, "Daha önce Eğil ilçesinde uçmak için bir kaç denememiz olmuştu. Ama rüzgar elverişli olmadığı için uçuşu yapamamıştık. Rüzgarın da uygun olmasıyla ilk kez Eğil'de yamaç paraşütü yaptık. Diyarbakır'da bu sporla ilgilenen bazı arkadaşlarımız var. Bazıları Hava Kuvvetleri'nde görevli. Bir şekilde bir araya gelerek uçuşlarımızı yapıyoruz. Bu sporun yaygınlaşmasını isteriz. Yetkililerin buna ilgi göstereceğine inanıyorum. En azından çıkış ve iniş için bir parkur düzenlenebilir. Bu kapsamda festival düzenlenebilir. Bu sayede daha çok kişinin yamaç paraşütüne gönül vereceğine inanıyorum" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow