hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Teğmenlerin evinde o gün...

    Teğmenlerin evinde o gün...
    expand

    KANAL D Haber, amirallere suikast iddiasıyla ilgili olarak iki teğmenin Gölcük'teki evinde yapılan aramanın görüntülerini yayınladı. Polis kamerasındaki görüntülere göre, buzdolabının arkasında hem suikast emri veren bir pusula, hem de o suikastta kullanılacağı iddia edilen, yarım kilo ağırlığında patlayıcı yer alıyor.

    Görüntülerde, Gölcük Değirmendere'de denizci teğmenler Faruk Akın ve Sinan Efe Noyan'ın müşterek evinin arandığı ve buzdolabının altına gizlenmiş mermi dolu poşetten bir kağıt parçası çıktığı görülüyor. Kağıdın üzerinde "Uğur ve Metin Paşa'ya yapılacak operasyon" yazıyor.

    Sadece "suikast" notu değil; savcılığın iddiasına göre, suikastta kullanılacak patlayıcı da orada, 500 gram ağırlığındaki Datasheed suikast bombası...

    Polis kamerası, 18 Temmuz 2009'da yapılan Bahriyeli Operasyonu'nu başından sonuna dek kaydetti. Aramaya askeri yetkililerin yanı sıra narkotik timleri de katıldı, çünkü gelen ihbarda teğmenlerin uyuşturucu kullandıkları, dahası dağıttıkları belirtiliyordu.

    Teğmenler de oradaydı

    Arama sırasında teğmenler de evdeydi. Görüntülere göre, arama sırasında evin odalarında gizli belgeler, fişlemeler ve notlar bulundu.

    Sıra mutfağa geldiğinde ise işin rengi değişti; polis buzdolabını aramaya başladı, şüpheli bir durum yoktu, sıra buzdolabının arkasına geldiğinde ise polis motorun arkasında birşeyler olduğunu farketti. Bir çekiç yardımıyla gizlenenleri çekti.

    Önce küçük bir poşet çıktı. Poşetin düğümü çözülünce içinden iki poşet daha çıktı. Siyah poşette 9 milimetre çapında mermiler vardı. Beyaz poşet de mermi doluydu, ancak beyaz poşetin üzerindeki kabarıklık dikkat çekiciydi. Polis, poşetleri bıraktı ve çekiç yardımıyla bir kağıt rulosu çıkardı. Burada yağlı kağıda sarılı yeşil renkli ince bir madde vardı. O madde, yaprak şeklindeki suikast patlayıcısı Datasheed'ti. Amerikan ordusu kullanıyordu. Patladığında geride hiçbir kimyasal iz bırakmıyordu. Tıpkı Profesör Bahriye Üçok'u ölüme taşıyan o bomba gibi. Özellikle kitap ya da paket şeklinde hazırlanan bombalarda kullanılıyordu. Bahriye Üçok'a bir kitap paketi yollanmış, o paket patlamıştı.

    500 gram ağırlığındaki patlayıcı yere serildi. Hem askeri yetkililer, hem de evi aranan iki teğmen oradaydı. Teğmenlerin yüzleri görüntülerde yok ama patlayıcının hemen yanındalar.

    Ve o not...

    Datasheed toplandı. Sırada mermilerin sayımı vardı. Beyaz poşetteki mermiler sayılacaktı ki poşette daha koyu beyaz görüntü veren bir kağıt parçası bulundu. Polis, askerlerin de gözü önünde kağıdı açtı. Not çekim yapan kameraya yaklaştırıldı. Düzgün bir el yazısı ile kaleme alınmıştı.

    Notta bahsedilen Uğur Paşa, dönemin donanma komutanı, şimdiki deniz kuvvetleri komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit. Metin Paşa ise, dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç.

    Notta üç isim daha var:

    - Levent Bektaş. Emekli SAT Binbaşı. Ergenekon'dan tutuklu. Kafes eylem planının da kilit isimlerinden.
    - Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in bahsettiği albayların adı, Tayfun Duman ve Orhan Yücel. Yani savcının suikast delili olarak iddianameye koyduğu o notta adı geçen iki albay.

    O not ve diğer delliler, iddianamede yerini buldu. Yakında sanıklar hakim karşısına çıkacak. Ve tabii ki, son sözü yine yargı söyleyecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow