hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Amirallere suikast'te iddianame ekleri avukatlarda

    Amirallere suikastte iddianame ekleri avukatlarda
    expand

    "Amirallere suikast girişimi" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açılan davanın iddianame ekleri, DVD ortamına aktarılarak avukatlara dağıtıldı.

    Davanın açıldığı İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 160 sayfalık iddianamede soruşturmaya ilişkin delillerin yer aldığı 16 ek klasörü DVD ortamına aktardı.

    Bu DVD'ler, talep eden avukatlara verildi.

    Eklerde, sanıklarla ilgili arama ve el koyma kararları, gözaltına alma ve gözaltı süresini uzatma kararları, ifadeleri, sanıklardan ele geçirilen dijital verilerin incelenmesine dair raporlar, ev arama görüntüsü ve inceleme tutanakları, adli tıp raporları, Abdullah Öcalan'ın yazdığı iki kitap bulunuyor.

    İlk klasörde, amirallere yapılacağı iddia edilen suikasta ilişkin "Albay Tayfun Duman'dan gelecek" ibaresiyle başlayan ve "Malzemeleri korunaklı bir yerde tutunuz" ile biten not kağıdı da yer alırken, beşinci klasörde ise iddia olunan "Devrimci Karargah terör örgütü" ile "Ergenekon örgütü" arasındaki irtibatın incelenmesine dair 262 sayfalık rapor ve ekleri de yer alıyor.

    İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan bu raporda, "Devrimci Karargah örgütüne" yönelik yapılan operasyonlarda ele geçen belge ve bulgular, "amirallere suikast girişimi" iddiaları soruşturmasında yakalanan şahıslardan ele geçirilen belge ve bulgular, gizli tanık ifadesi, sanıkların ifadelerinin incelendiği kaydedildi.

    Raporun sonucunda ise "Devrimci Karargah terör örgütü'nün Türkiye'yi kargaşa ortamına sokacak siyasi cinayetler işlettirilmek üzere 'Ergenekon' yapılanması tarafından kurulan naylon bir terör örgütü olduğu, bu örgütün 'Ergenekon' yapılanmasıyla doğrudan irtibatının bulunduğu, amaç, eylem, kurumsal ve fiziki birliktelik içerisinde olduğu" iddia edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow