hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de kediye eziyet

    Mersinde kediye eziyet
    expand

    Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, bir sosyal paylaşım sitesinde yer alan "kediye eziyet" görüntüleriyle ilgili suç duyurusunda bulunarak, görüntüde yer alan kişiler hakkında yasal işlem başlatılmasını istedi.

    Nesrin Çıtırık, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta biri cep telefonuyla görüntü çeken 3 gencin bir kediye eziyet ettikleri görüntüyü paylaştıklarını tespit ettiklerini bildirdi.

    Araştırma sonucu 3 gencin Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) okuduğunu ve kötü muamelenin de Mersin'de yapıldığını belirlediklerini ileri süren Çıtırık, öncelikle delil olması amacıyla görüntüleri kendi sitelerine yüklediklerini ifade etti.

    Çıtırık, Mersin Valiliği başta olmak üzere ilgili kurumlara suç duyurusunda bulunarak gençler hakkında yasal işlem başlatılıp cezalandırılmalarını istediklerini kaydetti.

    Çıtırık, valilik ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumlara elektronik postayla yaptığı başvuruda, "Mersin Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri olduğu belirtilen E.F. ve T.Y. bir kediye işkence yapıp bunu cep telefonuyla kaydederek A.O'ya Facebook'tan yayınlatmışlardır. Hayvanları Koruma Kanunu'na göre bir hayvana bu şekilde eziyet etmek suçtur. Bu kişilere idari soruşturma açılıp para cezası verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca bu kişiler için MEÜ Rektörlüğü ile temasa geçilip disiplin cezası verilmesi dışında bir hayvana zarar vererek eğlendikleri göz önünde bulundurularak psikolojik yardıma ve tedaviye ihtiyaçları olduğu düşüncesiyle tedavi altına alınmalarını talep ediyoruz" dedi.

    Söz konusu görüntülerde bir gencin bir kediyi tutup kendi etrafında hızla döndüğü, bunun sonunda kedininin sersemlediği ve bir süre sonra kendine gelip kaçtığı görülüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow