hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fethiye fırtınaya teslim oldu

    Fethiye fırtınaya teslim oldu
    expand

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde etkili olan fırtınanın bazı seralarda hasara neden olduğu bildirildi.

    Fethiye'nin Karaçulha ve Ölüdeniz beldelerinde saatteki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına, bazı çam ve zeytin ağaçlarını devirdi. Karaçulha beldesi Gölyeri mevkisindeki Fethi Döşeme'ye (51) ait 1300 metrekarelik sera yerle bir olurken, 6 kişinin geçim kaynağı olduğu bildirilen seranın sahipleri gözyaşlarını tutamadı.

    25 yıldır seracılık yaptığını anlatan Döşeme, "Aniden gelen şiddetli fırtınanın yıktığı seranın altından canımızı güçlükle kurtardık. Zararımız çok büyük. İlk kez böyle bir şey yaşıyorum, kaymakamlık ve ilçe tarım müdürlüğünden yardım istedik" dedi.

    Fırtınanın, serada eşi ile ürün topladıkları sırada başladığını belirten Fethi Döşeme, "Şiddetli fırtına serayı patlattı. Patlayan yeri onarmaya çalışırken, sera yıkıldı. Bu seradan 6 kişilik ailemiz geçiniyordu. Şu anda ne yapacağımızı bilmiyoruz. Daha bu ürünü bir kez sattık" diye konuştu.

    Bu arada, fırtınanın etkili olduğu bölgelerde hasar tespit çalışması başlatıdığı öğrenildi.

    Kayseri:
    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde de fırtına nedeniyle bir apartmanın aydınlatma boşluğu penceresinin üzerine devrildiği 8 otomobilde maddi hasar meydana geldi.

    Saatteki hızı 65 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle, Serçeönü Mahallesi Ahi Evran Caddesi'ndeki 12 katlı apartmanın çatı katındaki aydınlatma boşluğunun etrafı demir profil olan penceresi, yerinden sökülerek aşağı uçtu. Ölen ve yaralananın olmadığı olayda, park halindeki 8 otomobilin camları ve kaportaları büyük ölçüde zarar gördü.

    Öte yandan, Kayseri'de fırtınadan bazı evlerin çatılarındaki televizyon antenleri ile reklam panoları da zarar gördü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow