hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Org. Başbuğ "Dersimiz Atatürk"ü izledi

    Org. Başbuğ Dersimiz Atatürkü izledi
    expand

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Panora Cinebonus Sinemasında "Dersimiz Atatürk" filmini izledi. Başbuğ, filminde her şeyden önce ülke için eğitim ve öğretimin en önemli olduğu ana mesajının işlendiğini belirtti ve "Burada bir kere daha tekrarlamakta da yarar görüyorum; son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi, Milli Savunma Bakanlığı bütçesini geçti, biz bundan mutluluk duyarız" dedi.

    Gösterime, filmin senaryosunu yazan Turgut Özakman, yönetmeni Hamdi Alkan ile yapımda Atatürk'ü canlandıran oyuncu Halit Ergenç ve filmin bazı oyuncuları da katıldı.

    Başbuğ, gösterimin ardından yaptığı açıklamada, "Bu filmin ana mesajı, her şeyden önce bir ülke için eğitim ve öğretimin en önemli olduğu mesajını işlemesidir" değerlendirmesinde bulundu.

    Eğitim ve öğretimin ne kadar önemli olduğunun filmde altının çizildiğini ve buna aynen içtenlikle katıldıklarını ifade eden Orgeneral Başbuğ, "Gerçekten ülkelerin yaşamında, geleceğinde genç nesillerin eğitimi, öğretimi her şeyin önünde geliyor. Bunu daha önce de bir vesileyle söylemiştim. Burada bir kere daha tekrarlamakta da yarar görüyorum; son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi, Milli Savunma Bakanlığı bütçesini geçti, biz bundan mutluluk duyarız. Çünkü gerçekten gelecek daha iyi yetişmiş, Atatürk ilkeleri ve Atatürkçü düşünce sistemi içinde daha iyi yetişmiş gençlerle ülke tabii ki çok daha yukarılara gidecektir. Bu konuda inancımız tamdır. Eğitim, öğretim her şeyin başı. Belki bu ana mesajın yanına küçük bir mesaj daha ilave edersek, bir noktada Atatürk'ü de Atatürk yapan noktaların başında gelen husus, okumak, okumak, okumak... Ama nasıl okumak? Sorgulayarak okumak, sorgulayarak okumak, sorgulayarak okumak. Bütün bu filmde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow