hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moğollar'ın kanadı kırıldı

    Moğolların kanadı kırıldı
    expand

    Moğollar grubunun kurucularından ve unutulmaz bateristi Engin Yörükoğlu, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Kızılağaç Köyü'ndeki evinde vefat etti.

    Son olarak Moğollar'ın Bodrum'da verdiği konseri hasta yatağından kalkarak izlemeye gitmişti.

    Yörükoğlu, 1998 yılında satın aldığı evinde bugün saat 10.35'te hayata gözlerini yumdu. Yörükoğlu, bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Yörükoğlu'nun yanında yeğeni Aslı Yörükoğlu kalıyordu.

    Bodrum Devlet Hastanesi'nden Op. Dr. Ergun Kaçar, Yörükoğlu'nun kanser rahatsızlığına bağlı solunum yetmezliği ve kalp durmasından vefat ettiğini açıkladı.

    Engin Yörükoğlu, son olarak Moğollar'ın Bodrum'da verdiği konseri hasta yatağından kalkarak izlemeye gitmişti.

    Engin Yörükoğlu kimdir?

    Berkay'la Moğollar'ı uzun süre ayakta tutan isimdir. Anadolu Pop'a gelmiş en sağlam teknikli davulculardan biridir.

    7 Ocak 1945'de, subay babasının görevi nedeniyle bulunduğu Maraş'ta (Bugünkü adıyla Kahramanmaraş) doğmuştur. Çocukluğu ve gençliği Kadıköy'de geçer. Haydarpaşa Lisesi'nden mezun olur. Müziğe ise 1963 yılında Gölcük'te başlar.

    1964 yılında Selçuk Alagöz Orkestrası'na katılır. Moğollar'dan sonra bir ara Kurtalan Ekspres'de çalar. Sonra yine Fransa'ya gider ve kendine Çeşitli triolar ve Quartetler kurar. LES MOGOL adıyla Berkay'la birlikte uzun süre bu ülkede müzik yapar ve iki adet 33 devir LP çıkartırlar.Yaşam zordur,müziğin dışında diğer iş kollarında çalışarak hayatını kazanır.

    1991'de Türkiye'ye döner ve İstanbul'da Jazz Stop adlı bir lokal açarak burada alternatif müzik yapanlara sahne olanağı yaratır . Bodrum Kızılağaç Köyünde de Farm Stop isimli bir restaurant işletir..5. sk.tiyatro grubu le DUMRUL ile AZRAİL oyunlarında rol alır ve müziklerini SEMA ile paylaşarak yapar.Avrupa'da 15 e yakın tiyatro festivallerine katılır. Dört Renk albümünde GÜM GÜM 30.yıl albümünde YOLLARDA adlı besteleri vardır.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow