hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eylemci çocukların ailelerinin yeşil kartları iptal mi?

    Eylemci çocukların ailelerinin yeşil kartları iptal mi
    expand

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''eylemci çocukların ailelerinin yeşil kartlarının iptalinin söz konusu olmadığını'' bildirdi.

    Akdağ, BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, hükümetin işbaşına geldiğinden bu yana sağlıkta kapsamlı, yapısal ve fonksiyonel bir iyileştirmeyi ''Sağlıkta Dönüşüm Programı'' adı altında gerçekleştirdiğini anımsattı.

    Son 7 yılda ise bir bütün olarak sistemi dönüştürerek hiçbir ayrım yapmaksızın (Emekli Sandığı, BAĞ-KUR, SSK, Yeşil Kart) halkın sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırıldığını belirten Akdağ, ''Çok daha etkili, verimli ve kaliteli bir sağlık sistemi oluşturduk'' dedi.

    Akdağ'ın verdiği bilgiye göre, 17 Şubat 2010 tarihi itibariyle Türkiye geneline aktif olarak kullanılan yeşil kart sayısı 9 milyon 541 bin 791. Bu kartların bölgelere göre dağılımı ise Doğu Anadolu Bölgesi yüzde 25,38, Güneydoğu Anadolu Bölgesi yüzde 24,87, Akdeniz Bölgesi yüzde 14,53, İç Anadolu Bölgesi yüzde 10,17, Karadeniz Bölgesi yüzde 9,76, Marmara Bölgesi yüzde 8,57 ve Ege yüzde 6,72 şeklinde.

    Bakan Recep Akdağ, ''Eylemci çocukların ailelerinin yeşil kartının iptalinin söz konusu olmadığını'' bildirdi. Akdağ, Şırnak'ta ekonomik durumlarında görülen iyileşmeden dolayı 2008 yılında 1228, 2009 yılında 1827 kişinin yeşil kartlarının iptal edildiğini kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow