hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Giresun'da mayın patladı: 1 asker şehit

    Giresunda mayın patladı: 1 asker şehit
    expand

    Bu kez acı haber Karadeniz'den geldi. Giresun'un Dereli ilçesinde mayın patlaması sonucu 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Mayın patlamasının hemen ardından bölgede operasyon başlatan güvenlik güçleri ile PKK arasında çatışma çıktı.

    Dereli ilçesi Tamdere köyündeki Kanlıhan köprüsünden bir askeri aracın geçişi sırasında, mayın patlaması meydana geldi.

    Patlama sonucu bir astsubay şehit olurken, 2 asker yaralandı.

    Şehit olan jandarma astsubayın adının Ahmet Eryılmaz olduğu öğrenildi. Patlamada yaralanan askerlerin ise Osman Kaya ile Erdem Ay olduğu belirtildi.

    Yaralı erlerden Kaya, Giresun'daki ilk müdahalenin ardından Samsun'a sevk edildi. Ancak Kaya'nın görme yetisini kaybetmemesi için GATA'ya sevk edilmesine karar verildi.

    Bu gelişme üzerine Ankara'dan Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak Samsun'a gönderildi. Uçağın Samsun'a gelişinin ardından OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinden ambulansla Samsun-Çarşamba Havaalanına götürülen yaralı asker, ambulans uçağa nakledilerek Ankara'ya gönderildi.

    Yetkililer, patlamada Kaya'nın gözlerinde yaralanma olduğunu, görme kabiliyetini kaybetmemesi için acil ameliyat gerektiğini, bu nedenle uçakla Ankara'ya sevk edildiğini söylediler.

    Diğer yaralı Ay ise, bir özel hastanedeki ilk müdahalenin ardından, Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine sevk edildi.

    Yaralı er Erdem Ay, daha sonra Giresun Özel Ada Hastanesine ait ambulansla getirildiği KTÜ Farabi Hastanesinin Göğüs Cerrahisi Servisi'nde tedavi altına alındı.

    Askeri aracın Giresun'dan Şebinkarahisar ilçesine gittiği, ilk belirlemelere göre mayının uzaktan kumandayla patlatıldığı öğrenildi.

    Çatışma çıktı

    Mayınlı saldırının ardından operasyon başlatan güvenlik güçleri ile teröristler arasında saldırının olduğu yerin 10 kilometre uzağındaki Pınarlar mevkiinde çatışma çıktı.

    Çatışmanın halen devam ettiği bildirildi.

    Bu arada mayın patlamasının olduğu Dereli ilçesinden Giresun'u giden bir yolcu minibüsünde bulunanlardan bir kişi, dışarıdan açılan ateş sonucu yaralandı.

    Alınan bilgiye göre, Dereli'den Giresun'a giden yolcu minibüsünde yaralanan Şaban Güven (54), kaldırıldığı Dereli Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından kent merkezindeki Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine sevk edildi. Güven'in hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

    Güven'in, Kanlıhan köprüsüne mayın yerleştirerek bir astsubayın şehit olmasına, 2 askerin de yaralanmasına neden olan teröristlerce açılan ateş sonucu vurulduğu sanılıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow