hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Türkiye'nin seri katilleri...

    İşte Türkiyenin seri katilleri...
    expand

    Türkiye seri katil kavramına pek alışık değil. İzmir'de 3 gün içinde 3 kişinin öldürülmesi akıllarda seri cinayet kuşkusunu yarattı. Cinayet vakalarının aydınlatılması için soruşturma devam ederken, Türkiye'nin seri katilleri tekrar konuşulur oldu.

    Türkiye'nin en çok cinayet işleyen seri katili Yavuz Yapıcıoğlu, yani "Tornavidalı Katil."

    1994-2002 yılları arasında polis kayıtlarına göre 18, ailesine ve görgü tanıklarına göre 43 kişiyi öldürdü.

    1992 ve 1995 yılları arasında Artvin'de yaşları 68 ile 95 arasında değişen 11 yaşlıyı "Bizim kısmetimizi yiyorlar" diyerek öldüren "Artvin Canavarı" Adnan Çolak. "Baltalı Katil" olarak da bilinen Çolak, öldürdüğü 6 kadına da tecavüz etti.

    İşyerinde 31 bin 500 volt elektrik akımına kapılıp ağır yaralanan Süleyman Aktaş, bu olaydan sonra 5 kişiyi kafalarının çeşitli yerlerine ve gözlerine çiviler çakarak öldürdü.

    Yakışıklı olduğu için "Bebek Yüz" diye çağrılan Ali Kaya. Adana'da kendi annesine tecavüz eden Zeynel Abidin Gümüş'ü, Alanya'da 5 kişiyi öldürdü.

    Kayseri'deki ilk cinayetine 22 yaşındayken kardeşini boğarak başlayan "İnsan Avcısı" Hamdi Kayapınar. Mart 1998-Şubat 2001 arasında 6 kişiyi daha öldürdü.

    Ekim 2000-Ocak 2001 arasında 5 kişiyi evinde çamaşır ipiyle boğarak öldüren 33 yaşındaki Orhan Aksoy, Türkiye'nin diğer bir seri katili.

    İstanbul'un ilk seri katili ise Seyit Ahmet Demirci. Mayıs-Temmuz 1998 tarihleri arasında 3 mobilyacıyı dükkanlarının bodrum katında kafalarına kurşun sıkarak öldürdü.

    İstanbul'da boğazlarını kestiği kurbanlarını su kuyusuna atan Özkan Zengin de, 2 ayda 4 kişiyi öldürdü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow