hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rottweiler köpekler dehşet saçtı!

    Rottweiler köpekler dehşet saçtı
    expand

    İstanbul Büyükçekmece'de Yosma Gedik isimli kadın, komşusunun tasmasız yemek yedirdiği Sezar ve Hera isimli Rottweiler cinsi köpeklerinin saldırısına uğradı. Kol ve bacaklarından yaralanan Gedik hastanelik oldu.

    Büyükçekmece'de geçtiğimiz cuma günü meydana gelen olay korku filmi sahnelerini aratmadı.

    İddialara göre olay şöyle gelişti:

    "Beyoğlu'nda oturan 3 çocuk annesi Yosma Gedik, yazlık evindeki mutfak tadilatı için 37 numaradaki siteye geldi. Yosma Gedik'i daha sonra kardeşi Nihat Ağca arayarak evin bahçesindeki su vanasının açık unutmuş olabileceğini söyledi. Yosma Gedik, bunun üzerine vanayı kapatmak için kardeşinin evinin bahçesine gitti.

    Yosma Gedik bu sırada bitişikte oturan Sezar ve Hera isimli Rottweiler cinsi köpeklerine yemek yediren sitedeki komşusu Esin Erşen'le karşılaştı. Daha sonra deniz manzarasını izlemeye başlayan Yosma Gedik bir anda ne olduğunu anlamadan Sezar ve Hera'nın saldırısına uğradı.

    Korku filmi gibi...

    Yosma Gedik'i kollarından ve bacaklarından ısıran Rottweiler cinsi köpeklerden dişi olan Hera'ya sahibi Esin Erşen engel olarak kontrol altına aldı. Ancak erkek olan Sezar, sahibinin komutlarını dinlemeyerek Yosma Gedik'i yere yatırarak ısırmaya başladı.

    Saldırgan köpekle bir süre boğuşan Yosma Gedik, bir süre sonra elinden kurtularak kaçmaya başladıysa da başarılı olamadı. Korku filmlerini aratmayan sahnelerin yaşandığı site bahçesindeki yokuştan aşağı atlayan Yosma Gedik'i bacağında yakalayan Sezar tekrar ısırmaya başladı. Köpeğin bir anlık dalgınlığından yararlanarak tekrar kaçmaya başlayan Yosma Gedik'in yardımına komşusu Türkan Yarış yetişti.

    Türkan Yarış, evinin kapısını açarak Yosma Gedik'i içeriye aldı.

    Ameliyat 2 saat sürdü

    Yosma Gedik'e ilk müdahaleyi Türkan Yarış'ın doktor kardeşi yaptı. Gedik daha sonra Yarış'ın otomobiliyle devlet Büyükçekmece Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Gedik buradaki ilk müdahalesinin ardından Beylikdüzü'nde özel bir hastaneye sevk edildi. Özellikle kollarından ağır şekilde yaralanan Yosma Gedik'in bacakları dahil vücudunda çok sayıda ısırık izine rastlandı. Gedik 2 saat süren ameliyatın ardından tedavi altına alındı.



    "Kazağımla beraber kolumu ısırdı"

     İki köpeğin saldırısına uğrayarak ölümden dönen ve halen hastanede tedavi altında tutulan Yosma Gedik, şunları söyledi:

    "İkisinin de tasmaları ve ağızlıkları yoktu. Bir tanesi kazağımla beraber kolumu ısırarak, bir parça kopardı. Etimi yerken diğeri de öbür kolumu ısırdı, kopardı. Sahibi birinin üzerine atladı. Baş etmeye çalıştı ama dinlemediler. Yüzümü yere kapattım. Koparmasınlar, diye. Bu sefer kollarımı ısırdılar. Kazağımla etimi yediklerimi gördüm. Birini engelledi. Ben de diğerinin ağzına elimi sokup dilini tuttum kaçtım. Üzerine su döktüm. Bahçenin yanında yokuş vardı oraya kendimi atarak kaçmaya başladım beni tekrar yakaladı. Bacağımdan ısırdı. İç çamaşırlarımla kaldım.

    Kendimi 30 metre ilerideki komşum, evine alarak kurtardı. Daha önce de kepçe operatörünü ısırmışlardı. Nasıl kurtulduğuma, yaşadığıma inanamıyorum. Ölseydim bunun hesabını kim verirdi? Maddi manevi her türlü hakkımı sonunu kadar arayacağım. Hastanede bile 'kapıdan gireceklermiş' gibi geliyor. Baygın hastaneye geldim. Yetkililerden yardım istiyorum. Geçen sene de yeğenimi kovaladılar. O köpekleri sitenin içinden kaldırsınlar. Başkasının canını yakmasınlar. Mucize yani hayatta kalmam"

    "Köpekler damarını parçaladı"

    Yosma Gedik'in sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Beylikdüzü Özel Kolan Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Atilla Yılmaz, "Hastanın sağlık durumu şu an iyi. İki kolda derin yaralanmalar 8-9 cm kesikler vardı. Özellikle sağ kolda ana damar tamamen kopmuştu. 1,5 -2 saat süren bir operasyon gerçekleştirdik. Kopan parçalar yerine dikildi. Yaraların iyileşmesi 10-15 gün sürecek. Hastanın psikolojik destek alması da önemli. Bacaklardaki yaralanmalar daha yüzeyseldi. Tabiki burada hastanın dirençli olması, köpekli boğuşma sırasında kuvvetli olması önemli bir etkendi. Çocuk yaşta yada çok yaşlı olsaydı kendini koruyamayacak ciddi yaralanmaya neden olabilirdi" dedi. Yılmaz ayrıca bölgede köpek ısırması vakalarının sık yaşandığına dikkat çekerek hem köpek sahiplerinin hem de yerel yöneticilerinin çok dikkatli davranması gerektiğini ifade etti.

    "Bunlar köpek değil canavar"

    Yosma Gedik'in gıda toptancılığı yapan oğlu Hakan Gedik (35) ise köpeklerin sahibi Esin Erşen'in olaydan sonra hastaneye geldiğini belirterek, "Köpeklerin karnelerini getirdi. Biz annemle ilgilenirken o gitti. Büyükçekmece Polis Merkezi'ne gittik. Akşam zaten hastaneye gelerek annemin ifadesini aldılar. Devlet yetkililerden ricamız o köpekleri sitenin içinden toplu yaşam alanlarından kaldırmaları. Köpeklerin sahibinden de hastane raporlarını aldıktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bunlar köpek falan değil canavar. Ağzında ağızlık yok, tasma yok. Annemizi paramparça ettiler. Kollarını, ayakları ısırdılar. Ölümden döndü. Günde 40 kez ayağa kalkıyor uyurken 'Ölüyorum, saldırıyorlar, geliyorlar' diyor. Daha önce sitede iki kişiyi daha ısırdı. Tamam hayvanseverlik olur da insanlara zarar veriyorsa nasıl hayvan seveceğiz. Sonuçta o köpek komutunu dinlemiyorsa o köpeği gezdirmeyecek. Bunu bir insan yapsa hapse atarlar. Köpeği atamayacaklarına göre, sahibini atsınlar. Dava açacağız. Zaten köpeğin aşıları eksik. Köpek değil canavar" dedi.

    Belediye ve Kaymakamlığa müracaat

    Site sakinleri, olaydan sonra siteye gelen belediye ekipleri tarafından kulübelerine kapatılan köpekler Sezar ve Hera'nın 10 gün gözlem altında tutulduktan sonra uzaklaştırılacağını söylediler. Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, günlerden aç olduğu belirtilen köpekleri, bu sabah saatlerinde de kulübeden alarak, barınağa götürdü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow