hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gebze-Harem hattı minibüsçüleri eylem yaptı!

    Gebze-Harem hattı minibüsçüleri eylem yaptı
    expand

    İstanbul'da Gebze-Harem hattında çalışan minibüs şoförleri ihtiyaç duyulmamasına rağmen kendi hatlarına Özel Halk Otobüsü konulduğu için mağdur olduklarını ileri sürerek eylem yaptı.

    Hatta çalışan 376 minibüsün şoförü sabah seferlerini yaptıktan sonra Harem'deki son durakta kontak kapattı.

    Sabah yoğunluğunun bitmesinin ardından yine de vatandaşın mağdur olmaması için belirli aralıklarla sayılı minibüs sefer yaparken diğer minibüsler işe çıkmadı.

    Minibüs şoförleri ellerindeki trafik cezası makbuzlarını göstererek hem trafik cezalarından mağdur olduklarını hem de hatlarına yeni otobüs seferleri konulduğu için zor durumda kaldıklarını söyledi.

    376 minibüsü bulunduğu Gebze-Harem hattına 1 Mayıs itibarıyla 30  Özel Halk Otobüsü konulduğunu söyleyen minibüsçüler bu sebepten 100 minibüsün çalışamadığını söyledi.

    Minibüs şoförleri "Artık yeter, bir taraftan sürekli ceza ödüyoruz diğer taraftan hattımıza yeni otobüs seferi konuldu. Bizler çok mağdur durumdayız bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz" diye tepki gösterdi.

    Ayakta yolcu aldıkları gerekçesiyle kesilen cezaların makbuzlarını gösteren bir minibüs şoförü de, "Bunları nasıl ödeyeceğiz dağa mı çıkalım" diye isyan etti.

    Öte yandan polis her hangi bir olumsuzluk çıkmaması için güvenlik tedbiri alırken minibüsçülerin gün içerisinde Büyükşehir Belediyesi'ne giderek sorunlarını orada aktaracakları öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow