hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul valisi ve emniyet müdürü değişiyor

    İstanbul valisi ve emniyet müdürü değişiyor
    expand

    Valiler Kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararnameyle 23 ile yeni valiler atandı, 5 vali merkeze alındı. İstanbul Valisi Muammer Güler, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise Iğdır Valiliği'ne atandı. İstanbul Valiliği'ne ise Diyarbakır Valisi Avni Mutlu atandı.

    Kararnameyle Ankara Valisi Kemal Önal, Iğdır Valisi Saffet Karahisarlı, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Düzce Valisi Bülent Kılınç merkeze alındı.

    Kararnameye göre,

    - İstanbul Valiliği'ne Diyarbakır Valisi Avni Mutlu,
    - Ankara Valiliği'ne Antalya Valisi Alaaddin Yüksel,
    - Mersin Valiliği'ne Samsun Valisi Basri Güzeloğlu,
    - Edirne Valiliği'ne Kocaeli Valisi Gökhan Sözer,
    - Bilecik Valiliği'ne Bolu Valisi İbrahim Akpınar,
    - Samsun Valiliği'ne Mersin Valisi Hüseyin Aksoy,
    - Bolu Valiliği'ne Burdur Valisi İbrahim Özçimen,
    - Siirt Valiliği'ne Bilecik Valisi Musa Çolak,
    - Diyarbakır Valiliği'ne Çorum Valisi Mustafa Toprak,
    - Sakarya Valiliği'ne Edirne Valisi Mustafa Büyük,
    - Muğla Valiliği'ne Karaman Valisi Fatih Şahin,
    - Yozgat Valiliği'ne Siirt Valisi Necati Şentürk,
    - Antalya Valiliği'ne Muğla Valisi Ahmet Altıparmak,
    - Çorum Valiliği'ne Karabük Valisi Nurullah Çakır,
    - Ağrı Valiliği'ne Şırnak Valisi Ali Yerlikaya,
    - Kocaeli Valiliğine Vali-Mali İdareler Genel Müdürü Ercan Topaca,
    - Karaman Valiliği'ne Mülkiye Müfettişi Süleyman Kahraman,
    - Düzce Valiliği'ne İller İdaresi Genel Müdürü Vasip Şahin,
    - Karabük Valiliği'ne Üsküdar Kaymakamı İzzettin Küçük,
    - Burdur Valiliğine Bakanlık Müşaviri Süleyman Tapsız,
    - Şırnak Valiliği'ne Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Vahdettin Özkan atandı.

    Vali Güler atama için ne dedi?

     İstanbul Valisi Muammer Güler, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atanmasını, "Bu teşkilatın başına benim getirilmiş olmamı, devletimin bana bir teveccühü olarak değerlendiriyorum" sözleriyle değerlendirdi.

    Güler, kararnamenin Başbakanlık'ta olduğunubildiğini belirterek, "Demek ki imzalar tamamlanmış, Köşk'e, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirine sunulmuştur" diye konuştu.

    İstanbul'da görev yapmış olmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade eden Güler, "Benim için, ailem için çok önemli bir onurdur, meslek yaşantımda 7.5yıla yakın bir süre. Son 50 yılın en uzun süreli görev yapan valilerinden birisi olmak benim için büyük bir onur" dedi.

    Güler, İstanbul'da önemli bir dönemde çalıştığına inandığını vurgulayarak, "Elbette artık bundan sonra bilgi ve birikimimizi, tecrübemizi, yeni kurulan Müsteşarlığın görev alanına kaydıracağız. O da devlet için son derece önemli bir teşkilatlanmadır. Yani Türkiye yeni bir yapılanma içine girdi. Terörle mücadele stratejisinin geliştirilmesi, özellikle ilgili kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması, istihbaratın değerlendirilmesi, analizleri ve özellikle kurumlar arası işbirliği anlamında çok özel bir teşkilatlanmayagidildi. Bu teşkilatın başına benim getirilmiş olmamı, devletimin bana bir teveccühü olarak değerlendiriyorum. Memuriyet hayatımın sonunda da böyle birgörevi, devletim için elimden gelen bütün gayreti göstererek yapmaya çalışacağım" şeklinde konuştu.

    Çapkın gidecek geri dönecek...

    İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da, bir süre sonra dönerek, İstanbul'da emniyet müdürlüğü görevini sürdüreceğini söyledi.

    Çapkın, "Çok memnunum. Üstlerimizin, büyüklerimizin takdiri bu. Hizmete dahasonra burada devam edeceğiz. Böyle gerekiyordu. Böyle formüle edilmesigerekiyordu konu, biliyorsunuz. Onları mahcup etmemeye çalışacağız.Hizmetlerimizi daha yoğunlaştırarak, daha ötelere daha iyi noktalara götürmeyeçalışacağız" dedi.

    Yeni görev yerine ne zaman gideceğine ilişkin bir soru üzerine Çapkın, "O belli değil, ama oradaki arkadaşımızın ayrılması, gitmemiz, gelmemiz zaman alır" diye konuştu.

    "Buraya gelişiniz Eylül ayını bulur mu?" sorusuna ise Çapkın, "Hayır, o kadar uzun olmayacak. Bir hafta falan olur" karşılığını verdi.

    İstanbul Valiliğine atanan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, "İstanbul ve İstanbulluların emrinde güzel şeyler yapabilmek için çaba sarf edeceğiz" dedi

    Ankara Valisi Önal: "Emekliliğimi isteyeceğim"

    Kararnameyle merkeze alınan eski Ankara Valisi Kemal Önal, "Bugün itibariyle emekliliğimi isteyeceğim" dedi.

    2011 yılının şubat ayında "yaş haddinden" emekli olacağını ancakkoşulların daha erken emekli olmaya gerektirdiğini belirten Önal, aralarında Ankara, Kırklareli, Kocaeli, Adana Valiliği ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yer aldığı görevlerde bulunduğunu anımsattı.

    Meslek hayatını bugün itibariyle sonlandırdığını ifade eden Önal,meslekte dolu dolu bir 40 yıl geçirdiğini söyledi. Önal, "Meslek yaşamım boyunca Türkiye'ye ve Ankara'ya hizmet etmekten dolayı çok mutluyum" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow