hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemal Kılıçdaroğlu kimdir?

    Kemal Kılıçdaroğlu kimdir
    expand

    Türkiye onu, "Gandi Kemal" olarak tanıdı. Önce İstanbul Büyükşehir Başkanlığı'na aday oldu, şimdi de CHP Genel Başkanlığı'na. Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden Kemal Kılıçdaroğlu. Peki Kemal Kılıçdaroğlu kim? İşte Kılıçdaroğlu'nun bürokratlıktan milletvekilliğine uzanan hayat öyküsü...

    Türkiye onun adını düellolarla duydu, ama o yıllarca devlet içinde görevler yapmış, ödüller kazanmış çok önemli bir bürokrattı.

    1948 yılında Tunceli'de doğdu Kemal Kılıçdaroğlu. Eğitimi için yıllarca Anadolu'yu dolaştı. 1971 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olur olmaz artık Maliye Bakanlığı'nda gencecik bir hesap uzmanıydı.

    Uzun yıllar hesap uzmanlığı görevini yürüten Kılıçdaroğlu, 1983 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü'ne daire başkanı olarak atandı. Daha sonra aynı genel müdürlükte, genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı.

    90'lı yıllara gelindiğinde ise çok önemli kurumlarda genel müdürlük yapmaya başlayacaktı. Önce Bağ-Kur, ardından SSK Genel Müdürlüğü'ne atandı. 1994 yılında yılın büroratı seçildi. 1999'da ise SSK Genel Müdürlüğü'nden ayrılıyor ve hayatında yeni bir kapı açıyordu.

    2000'li yıllar, Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasetle tanışma yıllarıydı. 2002 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Milletvekili adayı oldu ve kazandı. Yılların başarılı bürokratı artık siyaset sahnesindeydi...

    Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 33. Olağan Kurultayı'na tek genel başkan adayı olarak katıldı ve patinin 7. Genel Başkanı seçildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow