hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TEKEL işçileri Türk-İş'i işgal etti

    TEKEL işçileri Türk-İşi işgal etti
    expand

    TEKEL işçileri, Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun ve konfederasyonlarının aldığı kararı protesto için, Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilciliği'ni işgal etti. İşçiler iki gün açlık grevi yapacak.

    Taksim Gümüşsuyu'ndaki Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilciliğine, öğle saatlerinde gelen aralarında TEKEL ve itfaiye işçilerinin de yer aldığı bir grup, binanın caddeye bakan ön camına "Sorumsuz Türk-İş yönetimi ve Mustafa Kumlu istifa" ile "İşçiler ölüyor, sendikalar susuyor, 26 Mayıs'ı satan Türk-İş'ten hesap soracağız" yazılı pankartlar astı.

    Binanın balkonuna çıkan ve başlarında siyah bant bulunan işçiler megafonlarla "İşçiler ölüyor, sendikalar susuyor" şeklinde sendika aleyhine slogan attı.

    Bölge binasının balkonundan Türk-İş yönetimi aleyhine sloganlar atmayı sürdüren ve "Yaşasın açlık grevimiz" diyen işçiler, başlarına taktıkları siyah bantlarla başlatacakları açlık grevini ilan etti.

    Çoğunluğu TEKEL işçisi olan yaklaşık 40 kadar işçinin açlık grevine sağlık kontrolünden geçtikten sonra saat 17.00 gibi başlayacakları ve açlık grevini 26 Mayıs'a kadar sürdürecekleri bildirildi.

    Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak
    , yaklaşık 200 TEKEL işçisinin saat 13.00 sıralarında sloganlar eşliğinde gelerek içeri girdiklerini belirtti.

    Sendikaya gelen işçilerin "Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun ve DİSK, KESK ve Kamu-Sen dahil 4 konfederasyonun aldığı kararı protesto için süresiz açlık grevi başlattıklarını" söylediklerini dile getiren Büyükkucak, "İtirazları var. 'Neden tam gün iş bırakılmıyor, genel eylem yapılmıyor' diye. Yaklaşık 200 kişiler. 700-800 kişinin daha geleceğini söylüyorlar. Şu anda içerideler. Burası mevcut gelen işçileri ancak aldı, yer yok. Genel Başkan'a ulaşamıyorum. Sakin olmamız gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

    Büyükkucak, TEKEL ve diğer işçilerin konfederasyon yönetimini protesto ettiğini belirterek, "Bu işçilerin sendikayı işgali değil. Kendi evlerine geldiler. Güvenlik için polisten destek istemedik" dedi.

    Siyah çelenk bırakıldı

    Bu arada, Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilciliği'ne gelerek 2 günlük açlık grevi başlatacak işçilere destek amacıyla, 15 sendikanın
    şube başkanları bina önüne siyah çelenk bıraktı.

    İstanbul Şube Yöneticileri Toplantısı sırasında, Taksim Gümüşsuyu'ndaki Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilciliği'ne gelerek binada eylem yapan işçilere destek amacıyla, Tekgıda-İş Sendikası Cevizli Şube Başkanı Yunus Durdu bir açıklama yaptı.

    Durdu, daha önce 26 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan genel grevden vazgeçilerek 26 Mayıs'ta bir saatlik iş bırakma eylemi yapılması kararının alınmasını eleştirdiklerini ifade ederek, TEKEL işçilerinin Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'yu bu nedenle istifaya davet ettiğini, kendilerinin de sendika olarak bu eylemi desteklediklerini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow