hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kediyi tekmeleyerek öldürdüler!

    Kediyi tekmeleyerek öldürdüler
    expand

    İzmir Bornova'da üniversiteli 4 gencin, bir büfecinin baktığı sokak kedisini tekmeleyerek öldürmesi, güvenlik kamerasınca kaydedildi. İlçe Emniyet Amirliği önünde toplanan hayvanseverler suç duyurusunda bulunurken, gençlerden 2'si polis tarafından kısa sürede yakalandı.

    İnsanın kanını donduran görüntüler Bornova'da bir büfenin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

    8 Ekim sabahı büfesini açmaya gelen Arda Damar, bir kutunun içinde beslediği kedinin yerinde kan izleri gördü.

    Güvenlik kamerasını inceleyen Damar, gece büfenin önüne ellerinde pitbull köpekle gelen bir grup gencin önce köpeklerini kedinin üzerine saldırtmak istediklerini, başaramayınca da birisinin kediyi feci şekilde tekmeleyip, başını de ezerek öldürdüğünü gördü.

    Büfeci görüntüleri polise verip yardım istedi.

    Bugün de olaydan haberleri olan hayvenseverler ayaklandı. Bir grup hayvensever İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne gidip, suç duyurusunda bulundu, tepki gösterdi.
    Yasal düzenleme şart!  Hayvansever Funda Ersoy, "Bu vahşeti işleyen mutlaka psikolojik tedavi görmeli. Okullarda hayvan sevgisi ile ilgili özel dersler konulmalı. Bugün masum bir kediye bunları yapanlar yarın çocuklara, bizlere yönelecek. Türkiye'de neredeyse her gün karşılaştığımız bu tür vahşetin  önüne geçilmesi için günlerdir meydanlarda bağırdığımız 5199 Sayılı Hayvan Hakları Kanunu mutlaka TCK kapsamına alınmalı, yeni bir yasal düzenleme yapılmalı" dedi.

    Baktığı sokak kedisinin vahşice öldürülmesini sabah işe geldiği zaman büfesinin  güvenlik kamerasından gördüğünde şoka uğradığını belirten Arda Damar, "Masum bir kediye bu kadar vahşice tekmelerle saldırıp ayakları ile başını ezerek öldürdüklerini görünce tüylerim ürperdi. Hemen durumu polise bildirdim. Üstelik bunu yapanlar da Üniversitede okuyan öğrenciler. Kediyi sokaktan sahiplenmiştim. Büfenin önündeki kutu içinde yatıyordu. Şu anda ben de şok içindeyim. Bu görüntelere inanmak bile istemedim. Diğer sokakta baktığım kedilerin başına da aynı şeyler gelecek diye çok korkuyorum. Biran önce bu vahşete karşı önlem alınmalı" dedi.

    Bu sırada polis de görüntülerden tespit ettiği 2 üniversiteli genci yakalayıp köpekleriyle birlikte Bornova İlçe Emniyet Amirliği'ne getirdi. 2 gencin Ege Üniversitesi öğrencisi oldukları, diğer 2 gencin de arandığı öğrenildi.

    Gözaltına bile alınmadı
     
    Güvenlik kameralarından kimliği tespit edilen Ege Üniversitesi öğrencisi U.G., polisçe yakalandı. Savcının talimatıyla gözaltı işlemi yapılmayan U.G. hakkında, 5199 sayılı Havyanları Koruma Kanunu kapsamında işlem yapıldı. Pitbul cinsi köpek de beslediği için U.G., hakkında yapılan işlemlerin evrak üzerinden Çevre İl Müdürlüğü´ne gönderileceği, verilecek para cezasının Valilik onayıyla kesinleşeceği bildirildi.

    EDİTÖRÜN NOTU:

    VİDEO GÖRÜNTÜLERİ ÇOK FAZLA ŞİDDET İÇERDİĞİ İÇİN ANCAK BİR KISMINI VERİYORUZ...
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow