hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fethiye'de bir yamaç paraşütü kazası daha

    Fethiyede bir yamaç paraşütü kazası daha
    expand

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütüyle atlarken kaza geçiren Romanyalı paraşütçü yaralandı.

    Bugün başlayan "Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali"ne katılmak için ilçeye gelen Amborus Raimund, (26) Babadağ'daki bin 900 metredeki parkurdan tekli yamaç paraşütüyle kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra kontrolü kaybederek kayalıklara düştü.

    Babadağ'dan atlayış yapmak için beklerken Raimund'un düştüğünü gören paraşütçüler, Romanyalı turisti kurtarmak için yaklaşık 500 metre indi.

    Paraşütçüler sağ ayağı kırılan Raimund'u yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Ölüdeniz'in Çirme mahallesine kadar taşıdı.

    Raimund, 112 ambulansıyla kaldırıldığı Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesinde tedavi altına alındı.

    Fethiye'de yamaç paraşütü festivali

    Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları Festivali'nin 11'incisi, dünyanın gözde yamaç paraşütü merkezlerinden biri olan Fethiye'de başladı.

    Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde düzenlenen festivale 30 ülkeden 400'e yakın sporcu katılıyor. 17 Ekim'e kadar sürecek festival nedeniyle çok sayıda kişi bölgeye geldi.

    Festival komitesi üyesi Ümit Ünsal, uzun süredir hazırlandıkları festivalin, 13-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade ederek, "Beldemize gelen paraşüt pilotları, festival süresince Babadağ'dan Ölüdeniz'e serbest uçuş yapacak. Beldemizde bu yıl çok büyük bir organizasyon yapıyoruz ve katılımın yoğun olması bizi mutlu etti" dedi.

    Ünsal, Fransa'daki festivale katılan sporcuların çoğunluğunun Ölüdeniz'e de geldiğini hatırlatarak, "11. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, Fethiye'yi dünyaya tanıtacak. Ölüdeniz, hava oyunlarında Türkiye'de olduğu gibi dünyada da yer edindi. Türkiye'nin birçok bölgesinden çok sayıda paraşüt meraklısı ve sporcusu atlayış için beldemize geldi. Ayrıca uçamayanlar için plaj eğlenceleri gerçekleştirilecek. Ölüdeniz bu festivalde şölen havası yaşayacak" dedi.

    Festivalin bu yıl ilk defa kamu kurumları tarafından düzenlendiğine işaret eden Ünsal, "Festivalin düzenlenmesinde ve Babadağ yolu ile uçuş pistinin yollarının yapımında emeği geçen önceki Valimiz Ahmet Altıparmak ile şu anki Muğla Valisi Fatih Şahin'e teşekkür ediyoruz" dedi.

    Babadağ'dan serbest atlayış yapan yamaç paraşütü pilotları, Ölüdeniz semalarında çeşitli akrobasi hareketleri yaparak, plajdaki yüzlerce tatilcinin ilgisini çekti. Festival, bugün serbest atlayışlarla devam edecek.

    Bir kaza daha ucuz atlatıldı

    Gösterilere katılan Romanya uyruklu Rudi Ivan (30) tekli uçuşta akrobasi hareketleri yaparken, inişe geçtiği sırada kontrolünü kaybederek plaja 300 metre mesafede denize düştü.

    Sahil Güvenlik ve özel güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan Rumen paraşütçü, Türk yetkililere teşekkür ederek, "Havada akrobasi hareketleri yaparken bir anda dengemi kaybettim, paraşütüm kapandı. Eğer yedek paraşütüm açılmasaydı, hayatımı kaybedebilirdim" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow