hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öcalan tehdit etti, Gülen'e mesaj verdi

    Öcalan tehdit etti, Gülene mesaj verdi
    expand

    İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın, avukatlarıyla yaptığı görüşmede tehdit kokan açıklamalarda bulundu. PKK'ya yakın internet sitelerinde yer alan açıklamalarda Öcalan'ın "korkunç bir savaş gelişebilir" dediği yer aldı. Öcalan, Fethullah Gülen tartışması için ise uzlaşma aradıklarını belirtti.

    Abdullah Öcalan'ın, çarşamba günü İmralı'ya giden avukatları Meral Atasoy, Mizgin Irgat ve Doğan Erbaş ile yaptığı görüşmede Fethullah Gülen ile ilgili mesaj verdiği belirtildi.

    Avukatlara göre Öcalan bu konuda "Amacımız ittifak falan değildi. Kamuoyunda yanlış tartışılıyor, ittifak ayrı, uzlaşma ayrıdır. Biz uzlaşma arıyoruz. İslam'ın temelinde de uzlaşma vardır. Hz. Muhammed'in yaşamına ve yaptıklarına bakıldığında uzlaşmanın önemi görülecektir. Uzlaşmadan kimsenin korkmasına gerek yok. Türkiye'nin buna ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

    Sitede yer alan açıklamaya göre Terör örgütü lideri "Deyim yerindeyse aslanın ağzındaki kuzuyu almaya çalışıyoruz. Çok önemli bir 6 aya giriyoruz. Herkesin dikkatli olması gerekir. Bu 6 ay iyi değerlendirilirse, çözüme kapı aralanabilir. Aksi taktirde kimsenin hesaplamayacağı kadar korkunç bir savaş gelişebilir. Doğrudur, nihai kararı Haziran'da vereceğiz ama gelişmelere göre Mart ayında da tavrımı netleştirebilirim. Olumlu gelişmeler olmazsa Haziran'ı beklemem Mart'ta da aradan çekilirim. Önümüzdeki 6 ay için şöyle diyorum: Demokratik çözüm için son şans. Aksi taktirde çatışmalar başlar, korkunç bir savaş gelişebilir" dedi.

    Tehdit etti

    Öcalan, "Ünlü bir tarihçinin böyle dönemler için yaptığı çok iyi bir tespiti vardı: 'Böyle dönemlerde ya ölürsün ya öldürürsün, gerisi yok' diyor. Çözüm gelişmezse bizi böyle bir dönem bekliyor. Kimin öldürüleceği de belli olmaz, herkes tehlike altındadır. Bu ülkenin cumhurbaşkanı bile ağzında köpüklerle öldü. Koskoca cumhurbaşkanıydı ama yanında kimse yoktu, korunamadı. Çözümsüzlük uzarsa Türkiye'yi de böyle büyük tehlikeler bekliyor, onun için bu örneği veriyorum. Belirsizlik süreçleri tehlikelidir, uzaması her türlü ihtimale açıktır" diyerek tehditlerini sürdürdü.







    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow