hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk Üniversitesi'nde bıçaklı kavga: 3 yaralı

    Atatürk Üniversitesinde bıçaklı kavga: 3 yaralı
    expand

    Atatürk Üniversitesi (AÜ) yerleşkesinde karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada, 3 üniversite öğrencisi yaralandı.

    Alınan bilgiye göre, üniversite yerleşkesinde karşıt görüşlü iki grup arasında tartışma çıktı.

    Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada, A.S, M.K. ve C.Ö. çeşitli yerlerinden bıçaklandı.

    Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

    Olayla ilgili 15 kişinin gözaltına alındığı, soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

    İkinci bir kavga

    Bu arada, kampüs içinde, karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan ve 3 kişinin yaralandığı bıçaklı kavga sonrasında, iki grup arasında yine kavga çıktı.

    Kavgada darbedilerek bir pastaneye sığınan 3 üniversite öğrencisi, kampüsten olay yerine gelen polisin kontrolünde çıkartıldı. Kampüste, Çevik Kuvvet, Güvenlik ve Terörle Mücadele Şube ekiplerinin aldığı güvenlik önlemleri sürüyor.

    Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanı Barış Atilla, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binası önünde, olaylarla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, kampüs içerisinde çıkan kavgada 3 öğrenci arkadaşlarının yaralandığını söyledi.

    Son zamanlarda Türkiye'de oynanmak istenen oyunun bugün de değişik bir senaryosu ve örneğinin yaşandığını savunan Atilla, şunları kaydetti:

    "Atatürk Üniversitesi öğrencileri olarak, bu üniversitedeki ülkücü öğrenciler olarak bizim arkadaşlarımızın talebi bu gibi saldırıları düzenleyenlere karşı üniversite yönetiminin ve kolluk güçlerinin gerekli önlemleri almasıdır. Bütün ülküdaşlarımızı da sağduyuya davet ediyorum. Provokatif olayların her zaman dışında olacağız. Provokasyonlara da gelmeyeceğiz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow