hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de insan başlı oğlak doğdu

    İzmirde insan başlı oğlak doğdu
    expand

    İzmir'in Tire İlçesi'nde ölü olarak doğan oğlak, insana benzeyen yüzüyle veterineri ve görenleri şaşkına çevirdi.

    Tire'de beş yıldır görev yapan 29 yaşındaki uzman veteriner hekim Erhan Elibol, bugün öğle saatlerinde, bir çiftçinin iki hamile keçisini doğum için ameliyata aldı. Sezaryenle yapılan doğumlarda ölü doğan oğlaklardan birinin insana benzeyen yüzü veterineri şaşkına çevirdi.

    Doğum sonrasında Elibol, anne keçilerin tedavisini tamamladı.

    Gözlerine inanamayan Erhan Elibol, "Keçi yavrusunun kafası insan kafasına benziyordu. Henüz gelişimini tamamlamamış burnu, gülümsemeyi andıran ağzı ve göz çukurları bir insan yüzünü anımsatıyordu. Oğlaklar, alışılmışın aksine tek tırnaklıydı" dedi.

    Sözlerine devam eden Elibol, "Hayvan doğum vakalarında çok nadir olarak görülen bilimsel adı 'Malformasyon' olan oluşum bozukluğu ile karşılaştık. Yaklaşık bir saatlik bir operasyonun ardından internette ve ders kitaplarını karıştırarak literatürde böyle bir olayın yaşanıp yaşanmadığını ve olayın sebeplerini araştırdık" dedi.

    Daha önceki doğumlarda bu vaka gibi olmasa da, birkaç oluşum bozukluğu durumu gördüğünü belirten uzman veteriner Elibol, "Daha önce rastladığım vakalar inek ve koyunlardaydı. Çift başlı buzağı, el ve ayakları oluşmamış tek gözlü buzağı, beş ayaklı buzağı gibi oluşum bozuklukları ile karşılaştım. Ama böylesini ilk defa görüyorum. Bu sananen cinsi keçilerin normal doğum zamanı gelmişti, fakat hayvanlar doğum yapamadıklarından sezaryene karar verdim" diye konuştu.

    Elibol, "Sonra da bu durumla karşılaştım. Kafası ve yüzü insanı andıran oğlak beni ve sahibi olan köylü vatandaşı şaşkına çevirdi. Öğrendiğim kadarıyla böyle bir vaka en son Zimbabve'deki Lower Gweru kentinde yaşanmış. Olayın nedenini araştırdığımda ise sebebin, aşırı şekilde ve bilinçsizce kullanılan A vitamini uygulamaları olduğu bilgisine ulaştım" diyerek sözlerini tamamladı.       

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow