hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunç Fındık Makalu Ana Kampında!

    Tunç Fındık Makalu Ana Kampında
    expand

    Dağcı Tunç Fındık 14X8000 projesi kapsamında çıkacağı 5'inci sekizbinlik dağ için Makalu Ana Kampı'na vardı.

    Fındık ve ekibi iki gün önce Barun vadisinde 25 kilometre yürüyerek vardıkları 4 bin 150 metre Yakkarka denen yaylada kamp yaptılar. Bu gün yaklaşık 20-25 km daha yürüyüp 4 bin 800 metre de göl kıyısındaki Makalu ana kampına vardılar .

    Sonraki 3 gün burada dinlendikten sonra ana kampı 5 bin 700 m. deki ileri ana kampa taşıyacaklar ve tırmanışın sonuna kadar bu kampı kullanacaklar. Bu gün hava ara ara kar yağışlı idi.

    Tunç Fındık yarın antreman için ana kamp yakınında bulunan isimsiz bir 6 bin'lik dağa tırmanış yapacak.

    Ayrıca Tunç, Ana Kampa kadar yürüdükleri Barun vadisi ve tüm bölge donmuş şelaleleri, kaya duvarları, orman gülleri ve ormanıyla muhteşem bir doğal güzelliğe sahip olduğunu söylüyor. Makalu görsel olarak da diğer 8 binlikler arasında en muhteşem bir görüntüye sahip dağlardan birisi olarak da bilinmektedir.

    Makalu tırmanışı için Doğu Nepal'den 400 metreden yürümeye başladırlar ve ana kampa varmak 8 gün sürdü ve yaklaşık  105 kilometrelik bir mesafe inişli, çıkışlı arazide yüründü.

    Tırmanış 1,5 ay sürecek. Hava koşullarına göre Mayıs ortası gibi zirve düşünülüyor. Tunç, bu tırmanışı oksijensiz yapmayı planlıyor.

    Dünyanın yüksek 5'inci ve en güzel dağlarından biri olan Makalu Dağı'na (8 bin 463 metre) yapılacak ilk Türk tırmanışı olacak.

    Tunç Fındık Halen Türkiye de en çok 8 bin metre üzerinde dağa çıkmış ve Everest'e iki kere çıkan ‘tek Türk dağcı’dır.

    CNN TÜRK, Tunç Fındık'ın 14X8000 tırmanışının medya sponsorluğunu yapıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow