hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eksi 2 derecede yamaç paraşütü

    Eksi 2 derecede yamaç paraşütü
    expand

    Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde bir araya gelen adrenalin tutkunu sporcular, kar ve soğuk havaya aldırmadan yamaç paraşütü yapmanın keyfini yaşadı.

    Üzümlü Spor Kulübü ile Yaylabaşı Munzur-Ata Doğa ve Hava Sporları Derneği tarafından, Erzincan'a 22 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümlü ilçesinde, 2 bin 200 rakımlı Esence Dağları Gedik mevkisinde yamaç paraşütü etkinliği düzenlendi.

    Yamaç paraşütü eğitmeni Halil İbrahim Kılıç'ın gözetiminde, eksi 2 derece soğukta yapılan etkinlikte, önce sporculara bu hava şartlarında nasıl uçacakları hakkında bilgi verildi.

    Gerekli önlemlerin alınmasının ardından adrenalin tutkunu 17 sporcu, Gedik mevkisinde sırayla kalkış yaparak, yaklaşık 20 dakika sonra Üzümlü ilçe merkezine güvenli bir şekilde iniş gerçekleştirdi.

    Yamaç paraşütü eğitmeni Kılıç, soğuk hava ve karda da yamaç paraşütü yapılabileceğini belirterek, etkinliğin çok başarılı geçtiğini söyledi.

    Soğuk havada yamaç paraşütü yapmanın zor olduğunu dile getiren Kılıç, "Ama yamaç paraşütü çok keyifli bir havacılık sporu olduğu için sporcu, soğuğun ve karın üstesinden gelebiliyor. Yamaç paraşütünün keyfi soğuk havada daha farklıdır. Eksi 15, eksi 20 gibi çok daha soğuk hava da olsa paraşütle uçuşun keyfi başkadır" dedi.

    Uçuş yapan sporcular da soğuk havanın adrenalini daha da artırdığını ifade ederek, dağların görüntüsü ve uçuştan sonra beyazlığın üzerine düşmenin ayrı bir keyif olduğu kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow