hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    40. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul başladı

    40. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul başladı
    expand
    KAYNAKAA

    Türkiye’nin "ilk" ihtisas fuarı Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu yıl 40. yılını kutlayan fuarın açılışında konuşan Fas Krallığı İstanbul Başkonsolosu M'hamed Ifriquine, yaklaşık 25 yıl önce İstanbul'a geldiğini, geçen süre zarfında İstanbul'un ciddi bir değişim geçirdiğini ifade ederek, İstanbul'un çok dinamik bir kent olduğunu söyledi. Ifriquine, Türkiye ile ilişkilerin özellikle inşaat sektöründe Fas için çok önemli olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasında 2006'da serbest ticaret anlaşması imzalandığını hatırlattı.

    Türk müteahhitlerin Fas'ta çok ciddi projeler yürüttüğünü ve takdir gördüğünü ifade eden Ifriquine, "Fas pazarı çok ciddi fırsatlar sunuyor. Fas, aslında küçük bir ekonomi ama inşaat sektörü çok dinamik. GSYH'nin yüzde 8-10'u inşaat sektöründen geliyor." diye konuştu.

    Fas'ta halihazırda altyapının yenilendiğini, otoyollar ve barajlar inşa edildiğini belirten Ifriquine, Türk şirketlerin de bu projelerde yer aldığını bildirdi.

    "Kuzey Afrika ülkeleri istikrarlı bir büyüme sergiliyor"

    YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer de 40. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'da bu yıl "Konuk Bölge Projesi"nde ağırlanan Kuzey Afrika ülkelerinin ekonomik açıdan hızla toparlanan, istikrarlı bir büyüme sergilediğini kaydetti. Başer, "Söz konusu proje kapsamında Türk yapı sektörünün potansiyel büyüme alanlarından olan ve yılda toplam 20 milyar dolar yapı malzemesi ithal eden Fas,Tunus ve Cezayir konuklarımız olacaklar." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Verilen bilgiye göre, Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, bin 250 katılımcı firmanın sergileyeceği 18 bin 640 ürünü, 105 ülkeden 111 bin yerli ve yabancı ziyaretçi ile buluşturacak. Fuar süresince düzenlenecek etkinliklerde mimarlık, gayrimenkul, yeni ürün, yeni iş fırsatları, yapı ürünlerinin geleceği, sürdürülebilirlik, iş güvenliği, tasarım, pazarlama ve kariyer başlıklarında dünyaca ünlü pek çok önemli isim konuşmacı olarak yer alacak. 40. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, "İş Geliştirme Platformu" etkinlikleri kapsamında, bu yıl, hızlanan bir ekonomik büyümeye sahip olan Kuzey Afrika ülkeleri ağırlanıyor.

    Bu arada, fuara 3 ayrı markası ile katılan banyo ve kapı sektörü şirketi Aslandağ Group, 200 bin lira değerindeki altın desenli kaplama mutfağını ilk kez fuarda sergiliyor. Fuar, 27 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow