hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump: DEAŞ'ı yeryüzünden sileceğiz

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk kez kongreye hitap etti. Trump, terör örgütü DEAŞ ile mücadelede İslam dünyası dahil tüm müttefiklerle iş birliği vurgusu yaptı. Vize yasağı kararını savundu. ABD basınına göre yeni atadığı danışmanına rağmen "Radikal İslami terörizm" terimini bir kez daha kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Donald Trump, görevi devraldıktan sonra ilk kez ABD Kongresi'ne seslendi. DEAŞ'la mücadelede islam dünyasıyla işbirliği mesajı verdi.
    Özellikle cumhuriyetçi kongre üyelerinin sık sık ayağa kalkarak Trump'ı alkışladığı konuşmada, ABD Başkanı, Pentagon'un hazırladığı yeni plana değindi ama ayrıntı vermedi.

    ABD'nin aşırıcılar için bir barınak olmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen Trump, durdurulduktan sonra yenileme talimatı verdiği vize yasağını savundu.Bir kez daha radikal islami terörizm dedi. O terimle ilgili bir bilgi de sızdı basına.
    Üst düzey yetkiliye göre, yeni atanan Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Mcmaster, bu terimi kullanmamasını önerdi. Ama Trump yine de kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow