hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İBB'den açıklama: Kuyu kanlı ishal olmuş

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İstanbul'da düştüğü sondaj kuyusundan 13 gün sonra kurtarılan "Kuyu" adlı köpeğin hayvan hastanesinde karanti altında olması nedeniyle hayvanseverlerin, hayatından endişe ettiklerini açıklaması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuyu'nun durgunluk, halsizlik, belirtileri ile İstanbul Büyükşehir Hayvan Hastanesine getirildiği belirtilen açıklamada, yapılan tetkik sonucu halk arasında "kanlı ishal" olarak bilinen "Parvoviral Enterit" teşhisi konulduğu ifade edildi.

    'Kuyu' karantinaya mı alındı?

    Kuyu'nun tedavisine başlandığı ve müşahade altında tutulduğu için ziyaret edilmesi olanağı olmadığı vurgulanan açıklamada şunlar ifade edildi:

    "Düştüğü kuyudan 11 gün sonra İtfaiye, TTK ve Hayvan Severlerin koordineli çalışması ile kurtarılan 'kuyu köpek' durgunluk, halsizlik, belirtileri ile İstanbul Büyükşehir Hayvan Hastanesine getirildi. Kusma, İshal, yüksek ateş, iştahsızlık bulguları müteakibinde yapılan tetkikte 'Parvoviral Enterit' teşhisi konularak tedaviye başlandı.

    13 gün sonra kurtarılan 'Kuyu' karantinaya mı alındı?

    Kuyu köpeğin tedavi süreci devam etmekte olup, farklı bir birimimizde herhangi bir müdahale yapılmadı. İkincil enfeksiyon riski ve aşı periyodunun tamamlanması için müşahade altında tutulmaktadır. Kuyu'nun sağlığı açısından ziyaret yapılamamaktadır. Kuyu Köpekten insanlara herhangi bir bulaşıcı hastalık gözlenmemiştir. Gösterdiğiniz hassasiyet ve duyarlılık için teşekkür ederiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Parvoviral Enterit nedir?

    Köpek kanlı ishal hastalığı; çok bulaşıcı özellikte, sadece köpekleri etkileyen viral bir enfeksiyon. Temel etkilerini 2 sistem üzerinde gösteren virüs, sindirim sisteminini etkileyen formunda; şiddetli kusma, ishal (kanlı veya kansız), şiddetli kilo kaybı, iştah azalması gibi semptomlar ile kendini gösteriyor. Virüsün nadir olmakla birlikte Kardiyak form adı verilen diğer bir etkisinde ise, kalp kasları etkilenerek oluşan hasar ile ani kalp yetmezliği sonucu doğabiliyor. Hastalık genellikle 6 haftalık ile 6 aylık köpekler arasında gözleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow