hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Darbeciler sivil kıyafetlerini giyip kaçmış

    Darbeciler sivil kıyafetlerini giyip kaçmış
    expand
    KAYNAK DHA

    15 Temmuz'da Kartal, Kadıköy ve Üsküdar'ı kontrol altına almaya çalışan darbecilerin, başarısız oldukları kesinleşince sivil kıyafet giyerek kaçtıkları ortaya çıktı. Tuzla Piyade Okulu'nda görevli 40 şüpheli için hazırlanan iddianamede, faaliyetlerin firari durumdaki Okul Komutan Vekili Albay Rıfkı Keser tarafından organize edildiği anlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 Temmuz'da Tuzla Piyade Okulu'ndan sivil araçlarla çıkan darbe şüphelilerinin başarısızlığa uğradıklarını anlayınca sivil kıyafetlerini giyerek kaçtıkları ortaya çıktı. 40 şüpheli hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapse varan cezaların istendiği iddianamede, faaliyetlerin firari durumdaki Okul Komutan Vekili Albay Rıfkı Keser tarafından organize edildiği anlatıldı.

    MİT'in FETÖ raporundakileri darbeden 3 ay önce yazmıştı

    15 Temmuz darbe girişimi sırasında Tuzla Piyade Okulu'ndaki darbe girişimi öncesi ve darbe girişimi sırasındaki eylemlere ilişkin iddianame hazırlandı. Savcılık, 35'i tutuklu 40 rütbeli askerin, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarını işlediğini iddia etti ve sanıkların her biri için üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istedi.

    MİT raporunda 15 Temmuz sonrası FETÖ

    382 sayfalık iddianame

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan 382 sayfalık iddianamede 2'si binbaşı, 2'si yüzbaşı, 6'sı üsteğmen, 28'i teğmen, 1'i astsubay, 1'i uzmançavuş olmak üzere 40 kişi şüpheli olarak yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akıncı Üssü'nün komutanından 'Gülen'le görüştürme teklifi' savunması

    Darbe girişimi günü toplantı yapıldı

    İddianamede 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda yapılan toplantıda darbe teşebbüsü kapsamında sivil kişilerin enterne edilmesi ve E-5 karayolu ile bağlantı yollarının kontrol edilmesi görevinin Tuzla Piyade Okulu'na verildiği, Tuzla Piyade Okulu'ndaki faaliyetleri de bizzat okul komutan vekili Albay Rıfkı Keser'in organize ettiği belirtildi. Bu görevlendirme doğrultusunda Rıfkı Keser'in, darbe girişimi günü mesai saatleri içerisinde gece kullanılacak silahlar ile enterne edilecek kişilerin ellerini ve ayaklarını bağlamak icin 50 adet plastik kelepce ve 15 adet koli bandı aldırdığı, bu kapsamda göreve çıkacak kursiyer teğmenler ve üsteğmenler ile birebir görüşmeler gerçekleştirdiği ve toplantı yaptığı kaydedildi.

    Sivil araçlarla çıktılar 

    İddianamede Tuzla Piyade Okulu'ndan çıkan 9 adet sivil aracın başlarında şüpheliler Servet Kartal, Efraim Yılmaz ve İbrahim Karakuş'un bulunduğu, 5 araçlık konvoyun Kadıköy sahile, 2 araçlık konvoyun Kartal Köprüsü'ne, 2 araçlık konvoyun ise Üsküdar Ünalan sapağına gittikleri belirtildi. İddianamede darbeci askerlerin, trafiğin artması, güvenlik güçleri ile vatandaşların müdahele etmeleri, darbe girişiminin başarısızlığa uğradığının anlaşılması üzerine, kamuflajlarını çıkartarak sakladıkları, silahlarını araçta ayaklarının altına koydukları ve 02.00 sıralarındda Tuzla Piyade Okulu'na ve ikametlerine geri döndükleri belirtildi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Darbe girişimini organize eden albay firari

    İddianamede yer verilen tanık beyanlarında darbe girişimi faaliyetlerini organize eden Okul Komutan Vekili Albay Rıfkı Keser'in 18 Temmuz'dan bu yana firari olduğu kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow