hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İspanya'dan ETA'ya baskın

    İspanyadan ETAya baskın
    expand

    İspanya, Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ve geçtiğimiz günlerde kalıcı ateşkes ilan eden ETA'ya karşı yürüttüğü operasyonlar kapsamında terör örgütünün gençlik kollarına bağlı 10 kişiyi gözaltına aldı.

    İspanya Ulusal Mahkeme yargıcı Fernando Grande Marlaska'nın talimatıyla polis ve jandarma tarafından sabaha karşı başlatılan operasyonlarda, ETA'nın gençlik kolları olarak bilinen yasadışı Ekin ve Askatasuna örgütlerinin bazı üyelerinin gözaltına alındığı bildirildi.

    Verilen bilgilerde yakalananlar arasında Bask bölgesinde ETA yanlısı, aşırı milliyetçi, solcu hareket olan İzquierda Abertzale'nin sözcüsü Txelui Moreno'nun oğlunun da bulunduğu kaydedildi.

    Yetkililer, düzenlenen baskında çok sayıda bilgisayara ve belgeye el konulduğunu ve operasyonların halen devam ettiğini söyledi.

    ETA'nın ateşkesini ilan etmesinden sadece 18 saat sonra İspanya ve Fransa'nın Bask bölgelerinde yapılan operasyonlarda ETA üyesi 2 kişi yakalanmıştı.

    Bu arada, İspanya Adalet Bakanı Francisco Caamano, ateşkeste olmasına rağmen ETA'ya yönelik operasyonların devam edeceğini belirtti. İspanyol basınına açıklama yapan Caamano, "ETA ile diyalog olmayacak ve şimdiye kadar izlediğimiz yolu devam ettireceğiz çünkü iyi netice verdi" ifadesini kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow