hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ve Berlusconi mahkemeye çıkıyor...

    Ve Berlusconi mahkemeye çıkıyor...
    expand

    İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, fuhuş soruşturması çerçevesinde hakim karşısına çıkacak. Başvuruyu inceleyen yargıç Cristian Di Censo, Berlusconi'nin, 17 yaşındaki bir kızla cinsel ilişkide bulunmak ve bunu örtbas etmeye çalışmak iddialarıyla yargılanmasına karar verdiğini duyurdu.

    Savcılık, 74 yaşındaki Berlusconi hakkında, "takma adı Ruby olan 17 yaşındaki Faslı bir kıza cinsel ilişkide bulunmak amacıyla para vermek", daha sonra 4 bin 103 dolarlık hırsızlık yaptığı şüphesiyle gözaltına alınan Ruby'yi, "ilişkilerinin açığa çıkacağı korkusuyla, nüfuzunu kullanarak gözaltından kurtarmak" suçlamalarında bulunuyor.

    Berlusconi ve Ruby cinsel ilişkide bulundukları iddialarını reddetmelerine karşın Ruby, ilk buluşmalarında Berlusconi'nin kendisine 9 bin 550 dolar para verdiğini kabul ediyor.

    Peki İtalyan yargısı neye güveniyor?   

    Başbakan'ın birlikte olduğu iddia edilen 17 yaşındaki Faslı eskort kız Ruby'nin evinde yapılan aramada ele geçirilen günlükler, savcıların en büyük kozu. "O" günlüklerde Ruby, "Papi" olarak tanımladığı İtalyan Başbakanı'nın kasası olarak bilinen Giuseppe Spinelli'den 170 bin euro aldığını, ve 4.5 milyon euro'yu ise iki ay içerisinde alacağını  yazmış.

    Savcılık raporlarındaki bir iddia ise, Ruby'yi karakoldan kurtaran kişi olarak bilinen ve İtalyan Başbakan'ın diş doktoru Nicole Minetti'nin telefon konuşmaları ve attığı SMS'lerden geliyor.

    Minetti, Berlusconi'ye, "Kendini kurtarmak adına bizi yakıyor. hayatımı kaydırdı" diyerek ağır küfürler ediyor.

    Ama Berlusconi'nin kendine güveni tam, "Anayasal hata yapıyorlar. Bu, yargıçların bana karşı bir darbesi. Gerekirse mahkemeye de çıkarım" demişti.

    Şimdi Berlusconi'nin dediği oldu. Ofisinden henüz net bir açıklama yok. İtalya Başbakanı'nın kendini nasıl savunacağı merak konusu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow