hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'nin Bahreyn ile ilgili planı neydi?

    ABDnin Bahreyn ile ilgili planı neydi
    expand

    Bahreyn hükümet karşıtı protestolarla gergin günler yaşarken, ülkeyi ilgilendiren yeni bir iddia ortaya atıldı. İddianın sahibi WikiLeaks'e göre, ABD, Bahreyn Kralı Hamid Bin İsa El Halife'nin oğullarıyla ilgili karalama kampanyası başlatmak istemiş.

    İşte o iddiayla ilgili detaylar...

    Bahreyn'in 2 prensi… Biri 23 yaşındaki Nasir Bin Hamİd El Halife, diğeri 21 yaşındaki Halid Bin Hamİd El Halife. İkisi de genç, ikisi de ülkede dikkatleri üzerine toplayan isimler. Ancak haklarında karalama kampanyası başlatılmak istenmiş.

    ABD gizli belglerini sızdıran WikiLeaks'e göre, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın ofisinin planı bu yöndeymiş. Bunun için de Prenslerle ilgili bilgi toplanmış, herşeyleri araştırılmış.

    Acaba alkol ya da uyuşturucu kullanıyorlar mı, monarşi içinde çatışmaya yol açacak yönleri mevcut mu, pekii hiç Şii arkadaşları var mı? Bahreyn Büyükelçiliği'ne tüm bu sorular bir bir sorulmuş.

    Belgelere göre, prenslerin biyografileriyle ilgili detaylar, doğum tarihleri, eğitim durumları ve İngilizce konuşup konuşmadıkları dahi hepsi incelenmiş.

    2009 yılı ekim ayına ait belgelerde Prensler "liderlik analizlerinde gelişen önemli hedefler" şeklinde nitelendirilmiş. ABD'nin bu belgelerle ilgili ne yapacağıyla ilgili bilgiyse verilmemiş.

    Ancak bölgede yükselen korku Prenslerin diğer ülkeler tarafından kışkırtılması.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow