hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Vizesiz Almanya" isteyen 50 bin kişi yok mu?

    Vizesiz Almanya isteyen 50 bin kişi yok mu
    expand

    Federal Alman Meclisi Dilekçe Komisyonu'na verilen ve Türk turistlere uygulanan vizenin kaldırılmasını öngören dilekçeye imza atma süresi 13 Nisan 2011'de doluyor. Dilekçenin Meclis'te görüşülebilmesi için 50 bin imzaya ulaşılması gerekiyor.

    Dilekçeyi imzalamak için 18 yaşını doldurmuş olmanız yeterli.

    Ayrıca dilekçeyi imzalamak için Almanya vatandaşı olmanız gerekmiyor. Haiti vatandaşı da olsanızJapon da olsanız imza atarak destek olabiliyorsunuz.

    Alman Federal Meclisi’nin "www.bundestag.de“ adresinde sol üst köşede "der Bundestag“ isminin altında yer alan “Petitionen” kısmına girin. Burada kayıt bölümü “Registrieren” bulunuyor.  "Registrieren"e direkt ulaşmak için buraya tıklayın.

    Sayfada, kendinize bir kullanıcı adı ve şifre seçin. Adınız, soyadınız, adres  ve E-Mail bilgilerinizi verdikten sonra size sistem bir onay maili gönderiyor.

    Emailinize gelen linke tıkladığınızda ekrana gelen sayfada şifrenizle giriş yapın.

     “Petitionsdetails” ismiyle dilekçeyle ilgili detaylar geliyor.

    Daha sonra 16662 No.'lu dilekçenin olduğu sayfaya gitmek için buraya tıklayın.

    Orada öncelikle “Anzahl Mitzeichnungen” bölümü altında “Petition Mitzeichnen” a tıklayın. Eğer açılan pencerede kullanıcı adınızı ve şifrenizi isterse bu bilgileri girip onaylayın. Böylece işlemi tamamlamış ve dilekçeyi imzalamış olacaksınız. Açılan sayfada isminizi göreceksiniz.

    Bugün 13.41 itibariyle geçerli 10 bin 901 imza imza bulunuyor. Bu sayının 13 Nisan tarihine kadar 50 bine ulaşması gerekiyor.

    VİZESİZ ALMANYA DİLEKÇESİNE NASIL İMZA ATACAKSINIZ... REHBER İÇİN BURAYA TIKLAYIN...
     

    ÖNEMLİ NOT:  Takipçilerin deneyimlerinden ortaya çıkan sonuca göre kayıt olurken web tabanlı e-mail adreslerinin (gmail, hotmail, yahoo vs.) kullanılması tavsiye edilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow