hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türk bankaları krizden zarar görmedi"

    Türk bankaları krizden zarar görmedi
    expand

    Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, 31 Mart'ta Londra'da düzenlenen Türk-İngiliz İş Konseyi "Grow with Turkey" etkinliği sırasında Financial Times gazetesi temsilcisi ile görüştü. FT, Dinçer'in Türk bankalarının küresel krizden zarar görmediği, güçlü sermaye yapısına sahip oldukları ve hızlı büyüdükleri görüşlerine yer verdi.

    FT, Sabancı Dinçer'in ''Hükümet, ekonominin çok hızlı büyümemesi konusunda temkinli davranmaya çalışıyor ve buna katılıyorum. Ancak bankaların kısa vadeli mevduat karşılıkları dolayısı ile yüklendiği maliyetin karşılığı verilmeli. 6 ayın içinde bu karşılıklara faiz ödenmeye başlanması yerinde olacaktır. Sermayeyi yeniden oluşturmazsak, bu güç sonsuza kadar orada olmayabilir'' dediğini belirtti.

    Akbank'ın düşük kredi mevduat oranı ile alınan kararlardan nispeten daha az etkilenebileceğini belirten Sabancı Dinçer "Sahip olduğumuz düşük kredi mevduat oranı alınan önlemlere rağmen kredilerimizi artırmamız için bize manevra alanı sağlıyor" dedi.

    Gazete, Dinçer'in ayrıca tüketici kredi hacminin Merkez Bankasının hedefi doğrultusunda bu yıl yüzde 20 ile 25 arasında büyüyeceğini söylediğini belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow