hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaddafi'nin parasını halka dağıtacaklar

    Kaddafinin parasını halka dağıtacaklar
    expand

    Fransa'nın, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin, yurt dışında dondurulan mal varlığının, bu ülkedeki muhaliflere verilmesinden yana olduğu bildirildi.

    Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan bir kaynak, basına yaptığı açıklamada, Kaddafi'nin dondurulan mal varlığının muhaliflere verilmesi konusunda neler yapılabileceğini görmek için Avrupalı ülkelerle istişarelerde bulunduklarını söyledi.

    Libya'daki muhaliflerin lideri Mustafa Abdülmecit, salı günü Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüşmüştü.

    Sarkozy, bu görüşmede, Fransa'nın Kaddafi birliklerine yönelik hava saldırısını artıracağı sözünü vermişti.

    Libya'ya gitmek istiyor

    Bu arada Nicolas Sarkozy'nin, Libya'da muhaliflerin kontrolündeki Bingazi'ye kısa bir ziyaret düzenlemek istediği bildirildi.

    Konu ile ilgili Reuters haber ajansına konuşan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan bir yetkili, salı günü yapılan görüşmede, Libya'daki muhaliflerin oluşturduğu Ulusal Konsey'in Başkanı Mustafa Abdülmecit'in, Sarkozy'yi Bingazi'ye davet ettiğini hatırlatarak, Sarkozy'nin de bu teklife sıcak baktığını bildirdi.

    Mayıs ayının ilk iki haftası içinde olması beklenen kısa ziyaretle ilgili hazırlıkların başladığını ifade eden aynı kaynak, Sarkozy'nin, bu ziyareti İngiltere Başbakanı David Cameron ile gerçekleştirmek istediğini söyledi.

    Sarkozy, görüşmede, Libyalı muhaliflerin liderine, ülkesinin, Muammer Kaddafi güçlerine yönelik düzenlediği hava saldırısını artıracağı sözünü vermişti.

    Fransa, İtalya ve Katar ile, Libya'daki muhaliflerin oluşturduğu Ulusal Konseyi, bu ülkenin meşru temsilcisi olarak tanıyan ilk ülke olmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow