hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FBI'ın listesinin başında şimdi kim var?

    FBIın listesinin başında şimdi kim var
    expand

    FBI, Usame bin Ladin'in öldürülmesinin ardından "en çok aranan teröristler" listesini yeniledi. Bin Ladin'in listeden çıkarılmasıyla birinci sıraya yine El Kaide ile bağlantlı bir isim Adem Yahya Gadahn "yükseldi".

    FBI, Usame bin Ladin'in bu sabah erken saatlerde yapılan operasyonda öldürülmesinin ardından "en çok aranan teröristler" listesini yeniledi.

    FBI'ın internet sitesinde Bin Ladin'in fotoğrafının altına, kırmızı bir bant üzerine beyaz yazıyla "öldü" yazıldı.

    Bin Ladin'in listeden çıkarılmasıyla birinci sıraya yine El Kaide örgütünden Adem Yahya Gadahn "yükseldi".

    Bin Ladin'in yardımcısı Eymen El Zevahiri ise üçüncü en çok aranan terörist oldu. El Zevahiri'nin başına konulan ödül 25 milyon dolar. İkinci sırada ise Daniel Andreas San Diego yer alıyor.

    Bin Ladin'le ilgili sitede yer alanlar

    Sitede solak olduğu ve bastonu bulunduğu belirtilen Bin Ladin'le ilgili olarak "ABD dışındaki Amerikan vatandaşlarını öldürmek, ABD dışındaki Amerikan vatandaşlarını öldürmek için komplo yapmak ve bir federal tesise can kaybıyla sonuçlanan saldırı düzenlemek" suçlamaları yer alıyordu.

    Ödül bölümünde de Adalet Programı Ödülleri ve ABD Dışişleri Bakanlığının, Bin Ladin'in yakalanması ya da yargılanmasını doğrudan sağlayacak bilgi için 25 milyon dolara kadar ödül verileceği belirtiliyordu.

    Buna ilaveten Havayolu Pilotları Birliği ve Hava Ulaştırma Birliğinin, Bin Ladin için 2 milyon dolar ödül vaat ettiği ifade ediliyordu.

    FBI'ın sitesinde, Usame Bin Ladin'in 7 Ağustos 1997'de Tanzanya'nın başkenti Darüsselam ve Kenya'nın başkenti Nairobi'deki büyükelçiliklerine düzenlenen, 200'den fazla kişinin öldüğü saldırılardan arandığı, ayrıca El Kaide liderinin tüm dünyadaki diğer terör saldırılarının zanlısı olarak arandığı kaydediliyordu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow