hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Robert Fisk: "Bin Ladin ihanete uğradı"

    Robert Fisk: Bin Ladin ihanete uğradı
    expand

    İngiliz gazeteci-yazar ve Independent gazetesinin Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, Usame Bin Ladin'in ihanete uğradığını ve Pakistan'ın da başından beri Bin Ladin'in saklandığı yeri bildiğini iddia etti.

    Daha önce Bin Ladin ile görüşen ve kendisiyle röportaj yapan Fisk, konuyla ilgili yazısında Bin Ladin’i "orta yaşlı bir hiç ve Ortadoğu’da özgürlük ve demokrasi talep eden Araplar tarafından tarihin gerisine itilmiş siyasi başarısızlık” sözleriyle niteledi.

    Bin Ladin’in cesedinin gizli bir şekilde Afganistan’a getirildikten sonra, yine gizlice denize defnedildiğine dikkat çeken Fisk, “Cesedin tuhaf ve tüyler ürpertici bir şekilde ortadan kadırılarak geride mabet bırakılmaması da neredeyse bu adam ve onun hain örgütü kadar tüyler ürpertici” ifadesine yer verdi.

    Amerikalıların zafer sarhoşu olduğun da kaydeden Fisk, “David Cameron bunun ‘ileriye dönük dev bir adım’ olduğunu düşünüyor. Hindistan, ‘zaferin dönüm noktası’ diye tanımlıyor, İsrail Başbakanı Netanyahu böbürleniyor. Ama 9/11’de 3 bin Amerkalı öldü, Ortadoğu’da pek çok sayıda, Irak ve Afganistan’da yarım milyon Müslüman öldü ve Bin Ladin aramakla geçen 10 yıl. Dua edelim de böyle ‘ses getrien zaferleri’ bir kez daha yaşamayalım” diye yazdı.

    İntikam saldırıları konusuna da değinen Fisk, saldırıların Batı'da El Kaide ile doğrudan temasta olmayan küçük gruplar tarafından düzenlenebileceğini söyledi.

    Fisk, “Şundan emin olun ki, şimdi birileri ‘Şehit Usame Bin Ladin’in tugayına’ katılmak için can atıyordur. Belki de Afganistan’da Taliban arasından” ifadesine yer verdi.

    Son dört ay içerisinde Arap dünyasındaki devrimlerin El Kaide’yi siyasi olarak bitirdiğine de dikkat çeken Fisk, “Bin Ladin dünyaya,  ve şahsen bana da, Arap dünyasındaki Mübarek ve Bin Ali’ler gibi Batı yanlısı rejimleri yıkmak istediğini söylemişti. Yeni bir İslami Halifelik yaratmak istiyordu. Ama son bir kaç ay içerisinde, milyonlarca Müslüman Arap ayaklandı ve bu insanlar İslamiyet için değil, kendi özgürlükleri ve demokrasi için şehit olmaya hazırdılar.  Despotları Bin Ladin bertaraf etmedi. Halk bertaraf etti. Ve halk bir halife istemedi” diye yazdı.

    Bin Ladin’in ölümüyle şimdi gözlerin acımsız bir şekilde Pakistan’a çevrildiğini kaydeden Fisk, “Devlet başkanı Ali Zardari aylardır Bin Ladin’in Afganistan’da bir mağrada yaşadığını söylüyordu. Şimdi Pakistan’da bir konakta yaşadığı ortaya çıktı. İhanete mi uğradı? Elbette. Pakistan ordusu mu yoksa Pakistan istihbarat servisleri mi? Büyük bir olasılıkla her ikisi de. Pakistan nerede saklandığını biliyordu” ifadesine yer verdi.



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow