hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Londra saldırılarında kurumların hatası yok!

    Londra saldırılarında kurumların hatası yok
    expand

    İngiltere'de 7 Temmuz 2005 terör saldırılarıyla ilgili yürütülen soruşturmada 52 kişinin "illegal şekilde öldürüldüğüne" ve ölümlerle ilgili ihmal olmadığına karar verildi.

    Ülkede geçen yıl başlatılan ve yargıç Heather Hallett'ın yürüttüğü soruşturmada ayrıca, konuya ilişkin İngiltere'de daha fazla soruşturma açılmamasına hükmedildi.

    Yargıç Hallett bugün soruşturmanın yürütüldüğü Londra'daki Yüksek Mahkemede yaptığı açıklamada, olaydaki ölümlerin "herhangi bir kurumun ya da kişinin hatası nedeniyle olmadığını" söyledi.

    Saldırıların ardından sağlık ekiplerinin ya da polisin olay yerine çabuk ulaşmadığı ve erken müdahalede bulunmadığına ilişkin eleştiriler yöneltiliyordu.

    Hallett, "Acil servis ne zamangelmiş olursa olsun, tüm kurbanların kurtarılmasının mümkün olmadığı konusunda ikna oldum" dedi.

    Soruşturmada ülkenin istihbarat servislerinin saldırılarla ilgili önceden bilgi alıp almadığı da sorgulandı.

    Yargıç Hallett kararı açıklarken, saldırılarda ölenlerin aileleri ve yakınları da mahkeme salonunda hazır bulundu.

    7 Temmuz 2005'te, İngiltere'nin başkenti Londra'da üç metro trenine ve bir otobüse yönelik saldırılarda 52 kişi hayatını kaybetmiş, 700'e yakın kişi de yaralanmıştı.

    7 Temmuz saldırılarıyla ilgili 5 ay boyunca yürütülen soruşturmada, aralarında saldırılardan kurtulanlar ile olay yerine gelen yardım görevlilerinin de bulunduğu toplam 309 kişi dinlendi.

    4 buçuk milyon sterline mal olan soruşturmada ayrıca, patlamaların ardından çekilen görüntüler yayımlandı.

    Londra'daki saldırılar, Muhammed Sıdık Han, Şedzad Tanvir, Germaine Lindsay ve Hasib Hüseyin isimli dört kişinin farklı noktalarda üzerlerindeki bombaları patlaması sonucu gerçekleştirilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow