hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya eyaletinde İslam dersleri başlayacak

    Almanya eyaletinde İslam dersleri başlayacak
    expand

    Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde önümüzdeki yıldan itibaren okullarda İslam din dersleri verilmeye başlanıyor.

    Münster Üniversitesi'nde  düzenlenen “NRW'de İslam derslerinin geleceğiö konulu panele katılan Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann (Yeşiller), yıllardır muhatap sorunu nedeniyle verilemeyen İslam derslerinin, 2012/2013 öğretim yılından itibaren verilemesinin önünde engel kalmadığını söyledi.

    İslam NRW'nin parçası

    Eyaletteki okullarda 4. sınıftan itibaren İslam din dersleri verilmesi konusunda 22 Şubat'ta Almanya Müslümanları Merkez Konseyi (KRM)ile İslam konusunda uzmanların biraraya gelerek geçici bir komisyon oluşturduğunu hatırlatan Bakan Löhrmann, 31 Mart tarihinde ise parlementoda İslamın NRW'nin bir parçası olduğu ve okullarda derslerin verilmesi konusunda görüş birliği sağlandığını kaydetti.

    "Tasarısı tatilden önce gelir"

    İslam dersleri verilmesi konusundaki yasa tasarısının parlemento tatile girmeden komisyonlara verileceğini kaydeden Sylvia Löhrmann, “Gerekli görüşmeler tamamlandıktan sonra yasanın büyük bir çoğunlukla kabul edileceğinden eminim. Yasa çıktıktan sonra hazırlıklar için de biraz süre gerekecek. 2012/2013 öğretim yılı başladığında İslam derslerini verecek durumda oluruz" diye konuştu.

    320 bin öğrenci var

    Kuzey Ren Vestfalya'da 2 milyon müslümanın yaşadığını kaydeden Eğitim Bakanı Löhrmann,320 bin müslüman öğrencinin bulunduğu NRW'de şu anda 80 öğretmenin  130 okulda din dersi verdiğine dikkati çekti.

    Yaz dönemi sonunda  60 yeni din dersi öğretmeninin daha  eğitimlerini tamamlayarak göreve başlayacaklarını  da açıklayan Sylvia Löhrmann,derslerin adım adım tüm okullara yayılacağını söyledi.

    Bakan Löhrmann, ihtiyaç duyulan 300 civarındaki öğretmenin ise Münster Üniversitesi'nde  yetiştirileceğini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow