hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa adeta kavruluyor!

    Avrupa adeta kavruluyor
    expand

    Son 50 yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Avrupa’daki ülkelerde beklenen ilkbahar yağmurlarının düşmemesi nedeniyle ciddi kuraklık tehlikesi ortaya çıktı. Sadece çilek üreticilerinin sıcak havadan memnun olduğu belirtilirken, kuraklık Almanya’nın yanı sıra İngiltere ve Fransa’da kaygıya neden oldu.

    Meteorolojik kayıtlara göre, Avrupa kıtası, son 50 yılın ortalamasına göre en sıcak ilkbahar mevsimini yaşıyor.

    Almanya ve Fransa’da ekili alanlar kurumaya başladı. Fransa’da besicilerin hayvanlarına taze ot bulmada zorlanmaya başladı.

    Mevsim normallerinin 4 derece üzerindeki ülkelerde düşen yağış miktarı, şubat, mart ve nisan aylarında son 50 yılın ortalamasından yüzde 20-60 oranında daha az olduğu açıklandı.

    Almanya ve Fransa’da hububat ekili alanlarda başaklar kurumadan sararırken, çok ciddi kuraklık tehlikesi baş gösterdi. Yağış azlığı nedeniyle yer altı su kaynaklarının da giderek azaldığı kaydedildi.

    Hububatı vuran yağış azlığı mısır üreticisini de kara kara düşündürmeye başladı. Kuraklığın etkisiyle pazarda sebze ve meyve fiyatlarında önümüzdeki günlerde büyük artış beklendiği kaydedildi.

    Öte yandan, aşırı sıcak nedeniyle Almanya’da son dönemde peş peşe orman yangınları çıktığı, itfaiye ekiplerinin alevleri kontrol altına almada zorlandığı ifade edildi.

    Buna karşılık her yaz mevsiminde değişik sıcak ülkelere giderek tatil yapan Fransa ve Almanya’daki çok sayıda kişi şimdiden kendi ülkelerinde güneşlenme fırsatı buldukları için hallerinden memnun olduklarını bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow