hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran'ın bulutlarını Batı engellemiş!

    İranın bulutlarını Batı engellemiş
    expand

    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Batı ülkelerin İran'ın da aralarında bulunduğu dünyadaki belirli ülkelerde kuraklık yaratmayı hedeflediğini ileri sürdü.

    İran'ın orta kesiminde yer alan Merkezi eyaletinde, bir baraj açılışı töreninde konuşan Ahmedinejad, İran'a doğru gelen bulutların geçen yıl Avrupa'da engellendiğini iddia etti.

    Ahmedinejad, "Avrupa'nın bol yağışı bir bölge olmasına rağmen, geçen yıl Avrupalılar sahip oldukları özel teknoloji ile yağışlı bulutları boşaltarak aralarında İran'ın da bulunduğu bölge ülkelerine ulaşmasını engelledi. Bulutlar, batıdan doğuya doğru hareket ettiğinden bu işlem sonucu İran'da yağış yağmadı" dedi.

    Türkiye ve İran'dan başlayarak Doğu Asya'ya kadar uzanan bölgede önümüzdeki 30 yıl içinde kuraklık olacağını bildiren adını vermediği Batılı bir politikacının sözlerini hatırlatan İran Cumhurbaşkanı, "Bu makaleyi yazan Batılı politikacı, su konusunda uzman biri değildi. Bu da makalenin bilimsel çalışma olmadığını ve tasarlanmış bir öngörü ve plan olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

    Avrupalı ülkelerin bu yöntemle bölge ülkeleri içinde çatışma yaratmayı hedeflediğini ifade eden Ahmedinejad, konuyu yasal yollarla takip edeceklerini söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow