hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye'ye müdahale sinyali...

    Suriyeye müdahale sinyali...
    expand

    İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriye'deki olaylarla ilgili olarak, "Askeri müdahale ihtimal dahilinde" açıklamasında bulundu.

    Suriye'de son zamanda yaşanan olaylar ve dün onlarca kişinin askerler tarafından katledilmesinin ardından Libya'ya müdahale de bulunan bir ülke Suriye'yi de müdahale konusunda uyardı.

    İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, Suriye'ye askeri müdahalenin uzak bir olasılık olmadığını söyledi.

    Hague, Suriye güvenlik güçlerinin ülkenin çeşitli kentlerinde yönetimi protesto eden göstericilere yönelik aldığı sert tedbirleri değerlendirdi.

    Hague, Suriye'ye yönelik daha güçlü bir uluslararası baskı istediğinin altını çizdi.

    FRANSA:
    Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Christine Fages de, Suriye'de hükümetin hafta sonu düzenlendiği bir baskında en az 70 kişinin hayatını kaybetmesinden sonra AB'nin Şam yönetimine yeni yaptırımlara hazırlandığını bildirdi.

    Fages, basın toplantısında, AB'nin kısa süre içinde çeşitli yaptırımları kabul edeceğini, Suriyeli yetkililer ile şirketlere yönelik ayrı yaptırımlar uygulanacağını kaydetti.

    RUSYA:
    Rusya, Suriye'nin Hama kentinde kan döküldüğüne ilişkin haberlerden endişe duyulduğunu belirterek, şiddetin sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

    Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Moskova'nın, Hama'da çok sayıda can kaybı olduğuna ilişkin haberlerden ciddi kaygı duyduğu kaydedilerek, "Sivillere ve devlet kurumları temsilcilere karşı güç kullanımı kabul edilemez ve durdurulmalı" denildi.

    NATO'dan farklı ses

    NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ise Suriye'ye askeri müdahale için "şartların oluşmadığını" belirtti.

    Anders Fogh Rasmussen, "Midi Libre" gazetesine yaptığı açıklamada, "Libya'da BM'nin açık himayesine dayanan bir operasyon yaptıklarını, bölge ülkelerinin de desteğini aldıklarını, bu iki koşulun Suriye'de oluşmadığını" belirtti.

    Rasmussen, "Suriyeli güvenlik güçlerinin halka yönelik şiddet eylemlerini" de kınadı.

    Bir açıklama da Davutoğlu'ndan...

    Bu arada Norveç'e giderken açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Suriye'de can kayıplarına yol açan operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

    Davutoğlu, "Biz, söz verilen reformlar gerçekleşsin diye beklerken büyük can kayıplarının yaşanması doğru birşey değil" dedi.

    Esad'ın Hama operasyonu sürüyor

    Öte yandan Suriye askerlerinin bugün de Hama kentindeki operasyonları sürdürdüğü belirtiliyor.

    Hama'da yaşayan Ömer Hamami adındaki eylemci, güvenlik güçlerinin sabah erken saatlerde kentte tanklarla ateş açtıklarını, gece de münferit silah atışlarının olduğunu söyledi.

    Suriye'deki insan hakları eylemcisi Mustafa Osso daHama'nın bombalandığını teyit etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow