hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye'ye bugüne kadar gösterilen en sert tepki

    Suriyeye bugüne kadar gösterilen en sert tepki
    expand

    Suriye yönetimine Ankara'nın tepkisi giderek sertleşiyor. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Esad ve yönetimine "zalimsiniz" diye seslendi. İran'a da üstü kapalı mesaj gönderen Arınç, "Bu zulme destek olanlar var, onlara da yazıklar olsun" dedi.

    Hükümet adına değil,, kendi adına konuştu ama Türkiye'nin tepkisini ortaya koydu. Bugüne kadar devletin zirvesinden gelen tepkilerin içinde en sertiydi. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Beşar Esad yönetimine "gözünüzü kan bürümüş" diye seslendi. Türkiye'nin çabaların sonuç vermediğini de anlattı..

    Uluslararası toplum ise Suriye konusunda bir karar vermeye çalışıyor. Bir taraftan müzakereler BM Güvenlik Konseyi'nde devam ederken, farklı başkentlerde uluslararası bir toplantı yapma ihtimalleri konuşuluyor. Ancak henüz netleşmiş bir plan yok..

    Türkiye ise bundan sonraki adımlarını hesaplıyor. Ancak bunlar arasında şimdilik büyükelçisini geri çekme yok. Kaynaklar, bir süredir üst düzey görüşme yapılmayan suriye ile tek irtibat noktasının  büyükelçi Ömer Önhon olduğuna vurgu yapıyor. Bu yüzden de geri çağırma gibi bir düşüncenin şu aşamada olmadığını belirtiyor. Büyükelçi Önhon, ihtiyaç olursa, istişareler için Ankara'ya gelebilir ama o konuda da belirlenmiş bir takvim yok.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow