hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türk elçi gitti, tanklar yeniden Hama'da"

    Türk elçi gitti, tanklar yeniden Hamada
    expand

    "Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon ayrıldıktan sonra tanklar yeniden Hama'ya girdi." Uluslararası ajansların bu iddiaları, Ankara'ya da ulaştı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gelişmeleri takip etmesi için dün akşam Büyükelçi Ömer Önhon'a yeniden talimat verdi.

    Uluslararası ajansların geçtiği haberlerle ilgili dün gece geç saatlerde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na bilgi verildi.

    Bunun üzerine Davutoğlu, Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon ile irtibata geçti.

    Davutoğlu Büyükelçi Önhon'a, "İddiaları araştırın" talimatı verdi. Şam Büyükelçisi Önhon, Suriyeli yetkililerle irtibata geçti.

    Önhon, Hama valisi ile görüştü, validen gelişmelere ilişkin bilgi aldı.

    Diplomatik kaynaklar, Dışişleri Bakanı ve yetkililerin bölgedeki gelişmeleri an be an takip ettiği ve büyükelçi aracılığıyla gerekli bilgileri aldığını söyledi.

    Davutoğlu'ndan iddialara yanıt

    İddiaların ardından Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Hama'da herhangi bir tank ya da ağır silah yoktur" dedi.

    Davutoğlu, Hama'ya tankların yeniden girdiği yönündeki haberlerin görgü tanıklarına dayandığını ve asılsız olduğunu söyledi.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu dün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon'un Hama şehrinden tankların ve ağır silahların çekildiğini teyit ettiğini kaydederek, gazetecilerin Hama'ya alınacağını belirtmişti.

    Gazeteciler Suriye'ye girdi


    Suriye ordusunun tankları ve ağır silahları çektiğini açıklamasının ardından Hama'da incelemelerde bulunacak gazeteci grubu, Babel Hava sınır kapısından Suriye'ye geçti.

    Türk polisinin, Cilvegözü sınır kapısına kadar eşlik ettiği gazeteciler ara bölgeye geçtikten sonra Babel Hava'da Suriye'nin Hatay Başkonsolosluğu görevlileri tarafından karşılandı.

    Gazeteci ekibi, bu görevlilerin refakatinde Hama kentine doğru gidiyor.

    Hama'da inceleme yapacak yerli ve yabancı basın kuruluşlarına mensup 10 gazeteci arasında A.A'dan kameraman Vural Elibol ile muhabir Mustafa Keleş bulunuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow