hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Clinton'dan Esad'a "git" baskısı

    Clintondan Esada git baskısı
    expand

    ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın istifa etmesiyle ilgili olarak, Washington yönetiminin diğer ülkelerin seslerini çıkarmasını istediğini söyledi.

    Amerikan CBS televizyonunda Scott Pelley ile mülakat yapan Clinton, "ABD'nin henüz niçin Esad'a istifa etmesi çağrısında bulunmadığı" sorusuna, diğerlerinin seslerini çıkarmasını beklediklerini belirterek, ABD'nin, Esad'ın meşruiyetini kaybettiği hakkındaki açıklamaların "çok açık" olduğunu vurguladı.

    Clinton burada önemli olanın sadece ABD'nin sesini çıkarması olmadığını, bu seslerin dünya genelinden gelmesinden emin olmak istediklerini kaydetti.

    Esad'a baskının gerekli olduğunu bildiren Clinton, Avrupa'nın bu yönde daha fazla adım atmasını, Çin'in Washington'la beraber hareket etmesini görmeyi istediklerini belirterek, ABD'nin durduğu yer hakkında kimsenin şüphesi olmadığını bildirdi.

    Clinton, Suriye'de bir organize muhalefetin Esad'a baskı için gerekli olduğunu, ABD'nin muhaliflerin birleşmesini desteklediğini açıkladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow