hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hapiste iftar görevden etti

    Hapiste iftar görevden etti
    expand

    Mısır'da Tura Cezaevi Müdürü, eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in oğulları Cemal ve Ala'ya ayrıcalık tanıyarak, hapishanede eski rejimin tutuklu üyeleri ile birlikte iftar yemeği düzenlemelerine göz yumduğu iddiası ile görevinden alındı.

    Mısır'da yayımlanan bağımsız El İzbua gazetesinin öne sürdüğü iddiaya göre, Tura Cezaevi Müdürü Abdulrazik, Cemal ve Ala Mübarek kardeşlerin geçen salı günü hapishanede düzenledikleri iftar yemeği için hapishane avlusuna masalar kurdurdu ve eski rejimin hücre cezası alan üyelerinin hücrelerinden çıkarılarak yemeğe katılmasını sağladı.

    Gazete, Abdulrazik ve yardımcısı Binbaşı Eymen El Masri'nin gece saat 2'ye kadar avluda Mübarek'in oğulları ve eski rejimin tutuklu üyeleri ile eğlendiklerini ileri sürerken, olayın hapishanede görevli subayların İçişleri Bakanlığına yazdıkları raporlar üzerine ortaya çıktığını kaydetti.

    Mısır İçişleri Bakanlığı, Tura Cezaevi Müdürü Ahmet Abdulrazik'i meslek ilkelerine aykırı hareket ettiği gerekçesi ile görevden aldığını açıkladı.

    Tura Cezaevi Müdürü Abdulrazik bu göreve, göstericilere ateş açılması talimatını vermekle suçlanan ve halen cezaevinde bulunan Habib El Adli'nin İçişleri Bakanı olduğu dönemde atanmıştı.

    Eş Şeruk gazetesinin internet sitesi ise söz konusu iftar yemeğini, Cemal ve Ala Mübarek kardeşler için işadamı Hişam Talat Mustafa'nın hazırlattığını öne sürdü.

    Mübarek'in partisi NDP'den olan Mustafa, Lübnanlı şarkıcı Suzan Tamim'in Dubai'de öldürülmesi olayından dolayı aldığı hüküm sebebi ile Tura Cezaevi'nde bulunuyor.

    Mübarek'in oğulları Ala ve Cemal'in söz konusu iftar yemeğinde eski Meclis Başkanı Fethi Suru ile sohbet ettiklerini yazan Eş Şeruk gazetesi, sohbette 25 Ocak halk ayaklanmasının ardından Tahrir Meydanı'nda protesto gösteresi yapan muhaliflere ateş edilmesi meselesinin konuşulduğunu ve Surur'un, Mübarek'in oğullarını bu davadan ceza almayacakları yönünde teskin ettiğini öne sürdü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow