hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD basınından Davutoğlu yorumu

    ABD basınından Davutoğlu yorumu
    expand

    ABD medyası, Suriye konusundaki açıklamaları ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, ABD Başkanı Barack Obama'yı geri plana attığı değerlendirmesini yaptı.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Lazkiye'deki operasyonların kabul edilemez olduğunu belirterek, Türkiye açısından sözün bittiği mesajını vermesi ve 'Suriye yönetimine sesleniyorum. Operasyonları derhal durdurun. Durmazsa konuşacak bir şey kalmaz' sözleri Amerikan medyasında büyük yankı yarattı.

    Başta New York Post gazetesi olmak üzere, bir çok Amerikan yayın organı, Davutoğlu'nun açıklamasını, 'Obama'nın yapması gereken Suriye açıklamasını Türkiye Dışişleri Bakanı yaptı' yorumunda bulundu.

    New York Post, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun sözlerini, 'Türkiye Dışişleri Bakanı, bu önemli çıkışı sivillere karşı operasyonlar yürüten Suriye'ye karşı yaptı. Ama bu açıklamayı, 'arka sıralarda öncülük etmekten kurtulamayan Başkan Obama'nın yapmasının tam zamanı değil miydi? Davutoğlu'nun, Suriye operasyonları durdurmazsa, Türkiye gerekeni yapacaktır sözleri ile ne demek istediği tam açık değil. Ancak gene de böyle bir çıkışı 'geriden lider' Başkan Obama'nın yapması gerekmez miydi. İnsan kıyımlarını önlemek için Libya'ya gittik, simdi gün be gün Suriye'de kıyımlar oluyor. Biz oturduk izliyoruz' değerlendirmesinde bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow