hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran'dan nihai Karayılan açıklaması

    İrandan nihai Karayılan açıklaması
    expand

    İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest PKK'nın iki numaralı isminin yakalandığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

    Mihmanperest, "Maalesef, bu haberi yayımlayan medya organları yeteri dikkati göstermediler. Sonradan yapılan araştırmayla açıklığa kavuştu ki bu haber doğru değil" dedi.

    Burucerdi'nin, terör örgütü PKK'nın iki numaralı isminin yakalanmasıyla ilgili olarak önceki gün Meclisteki oturumun ardından verilen arada gazetecilere yaptığı açıklama, İran'ın resmi haber ajansı IRNA, devlet televizyonlarından Farsça yayın yapan haber kanalı IRNN ile İngilizce yayın yapan Press TV'nin internet sitelerinin yanı sıra yarı resmi haber ajansları Fars ve Mehr'de yer almıştı.

    Burucerdi, IRNA, IRNN, Press TV, Fars ve Mehr'de yer alan açıklamasında şunları söylemişti: "Bu haber doğrudur, İran istihbarat birimleri, bu terör örgütünün iki numaralı ismini yakalamıştır."

    Burucerdi, ayrıca "İstihbarat güçlerimiz, PKK'nın iki numaralı ismini tutuklayarak çok önemli bir iş başarmışlardır" ifadesini kullanmıştı.

    Press TV, Burucerdi'nin açıklamalarını duyurduğu sayfasında Murat Karayılan ismini zikretmiş ve Karayılan'a ait bir fotoğrafa yer vermişti.

    Fars Haber Ajansının Türkçe servisi de konuya ilişkin haberi "İran, PKK'nın 2. lideri Murat Karayılan'ı yakaladı" başlığıyla vermişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow