hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İranlı keskin nişancılar Suriye'de

    İranlı keskin nişancılar Suriyede
    expand

    İranlı keskin nişancıların Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad düzenine karşı düzenlenen protesto gösterilerini bastırmak amacıyla bu ülkede konuşlandırıldıkları ileri sürüldü.

    Esad rejiminin eski bir gizli polisi, geçtiğimiz hafta protestocuları öldürmek amacıyla ateş etme emri aldıktan sonra sınırı geçerek Türkiye'ye sığındı ve burada İngiliz basınına çarpıcı iddialarda bulundu.

    Kimliğinin açıklanmaması şartıyla bildiklerini anlatmayı kabul eden polis, beş aydır süren gösterilerie karşı alınan sert önlemler hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

    Polis, tutukluları dövdüğünü ve Şam'da göstericilerin üzerine ateş açtığını itiraf etti.

    Son iki aydır ise Suriye'nin başkentinde İranlı askerlerin varlığından haberdar olduğunu ve bunun üst düzey yetkililer tarafından da doğrulandığını ileri sürdü.

    Yayladağı'nda The Daily Telegraph gazetesine konuşan polis, "Biz onların İranlı olduğunu biliyorduk, çünkü onlarla konuşmamıza izin verilmiyordu ve bizden uzak tutuluyorlardı. Suriye ordusuyla birlikte operasyon düzenlediğimizde ise onlarla sürekli bir araya gelip sohbet edebiliyorduk" dedi.

    The Daily Telegraph, polisin anlattıklarının Suriye'nin protestoları bastırmak amacıyla yardım için en yakın müttefiki olan İran'a başvurduğu yolundaki haberleri doğruladığını kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow